Vlad Voiculescu: ”Nu e rezonabil să testezi din bani publici, să plătească toți românii pentru refuzul cuiva de a se vaccina”

Marti, 21 Septembrie 2021, ora 10:37
2619 citiri
Vlad Voiculescu: ”Nu e rezonabil să testezi din bani publici, să plătească toți românii pentru refuzul cuiva de a se vaccina”
Vlad Voiculescu a fost ministrul Sănătății FOTO Facebook/ Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat la un post de radio că vaccinarea anti-COVID în România este un eșec. În opinia sa, categoriile de personal care refuză să se vaccineze trebuie să se testeze regulat, dar pe banii lor, nu ai statului.

Fostul ministru a mai arătat că toată lumea s-a relaxat, în primăvară, deși se vedea că numărul celor care vor să se vaccineze este tot mai mic.

”Campania de vaccinare este din punctul meu de vedere nimic altceva decât un eșec, cu probleme pe care de altfel le-am semnalat de la începutul anului și au fost discutate parțial în spațiul public.

Pe de o parte, prioritizarea esențialilor, în defavoarea celor care aveau cea mai mare nevoie atunci și acum și anume cei bătrâni și bolnavi. Și mai mult decât atât, un concurs întru relaxare, atunci când vaccinarea deja vedeam că încetinește, în luna aprilie, dar era la un ritm care, continuat măcar pentru o lună-două, ne-ar fi adus într-o situație mult mai bună decât astăzi.

Or acea grabă a autorităților de a veni cu măsuri de relaxare chiar mai repede decât premierul anunțase, vă amintiți că la începutul anului vorbeam de relaxările de la 1 iunie și apoi președintele a venit și a spus 15 mai, ei, acele câteva săptămâni după data de 15 mai ar fi făcut o diferență”, a declarat Vlad Voiculescu la RFI.

Fostul ministru al Sănătății declară că ar fi fost nevoie în tot acest timp de ”mesaje mult mai responsabile, nu ”am învins pandemia”, nu repetat în fiecare zi că vaccinarea a fost un succes, pentru că nu a fost un succes”.

Vlad Voiculescu e de părere că anumite categorii de bugetari care refuză să se vaccineze trebuie să se testeze regulat, dar pe banii lor, nu ai statului: ”Cu siguranță, trebuie să găsim o soluție ca mersul la spital sau la școală să nu devină o acțiune extrem de periculoasă.

Or dacă oamenilor li se face frică să meargă la spital (...), asta nu este în regulă. Și atunci soluțiile pe care le avem la îndemână sunt limitate. Pe de o parte, poți să te asiguri că nu există oameni infectați și asta ai putea s-o faci prin certificatul verde, dar cu anumite limitări și se pune problema bineînțeles cine plătește testarea.

Or ca noi toți să plătim testarea pentru anumite categorii de personal nu mi se pare firesc, nu e rezonabil ca toți românii să plătească, pentru că asta înseamnă, să cheltuiești din bani publici, să testezi din bani publici, să plătească pentru refuzul cuiva de a se vaccina”.

Eveniment Quarterly Report

Eșecul Rapidului l-a convins pe Rică Răducanu: ”Varză!”
Eșecul Rapidului l-a convins pe Rică Răducanu: ”Varză!”
FC Voluntari a învins-o pe Rapid Bucureşti cu scorul de 2-1 (0-0), sâmbătă seara, în Giuleşti, într-o partidă din etapa a 19-a a Superligii de fotbal. Adam Nemec (66) a deschis scorul,...
Reghecampf, bătut acasă de liderul din Arabia Saudită
Reghecampf, bătut acasă de liderul din Arabia Saudită
Al-Hilal a învins Al Tai, formație antrenată de Laurențiu Reghecampf, în campionatul Arabidi Saudite. Al-Hilal a deschis scorul repede, în minutul 20, prin Al Dawsari. Mitrovic a dublat...
#vaccinare Romania, #Vlad Voiculescu, #esec , #vaccinare covid Romania