Frig si ploi in toata tara. La munte intra in vigoare un cod galben de ninsori si viscol. Meteorologii au prelungit avertizarea meteo de vreme severa pana luni

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 14:26
11715 citiri
Frig si ploi in toata tara. La munte intra in vigoare un cod galben de ninsori si viscol. Meteorologii au prelungit avertizarea meteo de vreme severa pana luni
La munte va ninge FOTO Facebook

Frig si ploi pentru acest sfarsit de saptamana. Meteorologii au prelungit avertizarea meteo de vreme severa pana luni. In unele zone exista chiar risc de lapovita. Pentru zonele montane, maine intra in vigoare un cod galben de ninsori si viscol.

Incepand de astazi, de la ora 13.00, si pana luni dimineata, la ora 10:00, se vor inregistra ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferica, intensificari ale vantului si racire accentuata a vremii, transmite Digi 24.

Potrivit meteorologilor, vor fi perioade in care va ploua in toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar in sudul si sud-estul tarii in dupa-amiaza si in seara zilei de vineri vor fi insotite de frecvente descarcari electrice si izolat va cadea grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20...25 l/mp, mai ales in sud, sud-est, centru si in zona montana.

Cum va fi vremea de Paste. Prognoza meteo in perioada 5 aprilie - 3 mai

La munte, incepand de sambata, indeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare si se va depune strat de zapada. Pe arii restranse in Maramures, in Transilvania, cu precadere in noaptea de duminica spre luni, temporar se vor semnala precipitatii mixte.

Vantul va avea intensificari, local si temporar, in majoritatea regiunilor, cu viteze in general de 45...55 km/h, iar in zona montana inalta, mai ales a Carpatilor Meridionali si Orientali, cu peste 70...80 km/h si zapada va fi spulberata.

Vremea se va raci accentuat vineri in vestul, centrul si nordul tarii, iar sambata si in sud si sud-est, devenind deosebit de rece pentru aceasta data, la sfarsitul saptamanii, in cea mai mare parte a tarii.

Vremea se raceste in week-end in toata tara. Ploi si vant puternic, de joi seara, in mai multe zone

Cod galben de ninsori pentru zonele montane

De sambata dupa amiaza, de la ora 18:00, si pana luni, la ora 10:00, zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor Orientali va fi sub cod galben.

La altitudini in general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70...80 km/h, ninsoarea va fi viscolita, zapada spulberata si vizibilitatea redusa sub 100 m.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea in luna aprilie: soare mult si ploi putine

Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Meteorologii anunţă ploi, începând de duminică, în centrul, sudul şi estul ţării, în timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte, iar apoi se vor transforma în ninsoare. În vest şi...
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
#vreme rea, #ninsori, #prognoza meteo , #vremea