Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nou cod galben de ploi torentiale in jumatate din tara. Meteorologii anunta cat va dura instabilitatea atmosferica

Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 10:53
3833 citiri
Nou cod galben de ploi torentiale in jumatate din tara. Meteorologii anunta cat va dura instabilitatea atmosferica
Sunt prognozate averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina FOTO meteoromania.ro

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare Cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata pentru 22 de judete, valabila miercuri, intre orele 12:00 si 22:00, si o informare privind manifestari de instabilitate atmosferica, valabila in toata tara de miercuri, ora 12:00, pana vineri, la ora 23:00.

Conform atentionarii Cod galben, pe parcursul zilei de miercuri, in Oltenia, vestul si nordul Munteniei, Dobrogea, local in Transilvania, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp si izolat 40 l/mp.

Judetele aflate sub Cod galben sunt: Tulcea, Constanta, Vrancea, Buzau, Harghita, Covasna, Brasov, Prahova, Alba, Sibiu, Arges, Dambovita, Hunedoara, Valcea, Teleorman, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt si partial in Bistrita-Nasaud, Mures si Caras-Severin.

Pe de alta parte, in perioada 9 iunie, ora 12:00 - 11 iunie, ora 23:00, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si, izolat, grindina. Aceste fenomene se vor semnala indeosebi in zonele de deal si de munte, precum si in sudul, centrul si estul teritoriului.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp si, pe arii restranse, 25-50 l/mp.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alertă meteo: Încep ploile și vijeliile în România. Unde va ninge
Alertă meteo: Încep ploile și vijeliile în România. Unde va ninge
După o perioadă cu vreme foarte caldă, au venit temperaturile răcoroase. Astfel, în unele zone ale țării au fost raportate fenomene meteo extreme. Nu se va încălzi foarte rapid,...
#ANM cod galben, #Instabilitate atmosferica, #vijelii, #grindina, #averse vant vijelii , #vremea