HARTA Cod galben de vreme rea in mai multe zona din tara. Ce regiuni vor fi afectate de ger, ninsori si viscol puternic

Joi, 11 Martie 2021, ora 11:31
10690 citiri
HARTA Cod galben de vreme rea in mai multe zona din tara. Ce regiuni vor fi afectate de ger, ninsori si viscol puternic
Se anunta noi zile cu frig si zapada FOTO Pixabay.com

Vremea ramane rece in unele zone din tara, iar conditiile meteo se vor inrautati in urmatoarele ore, conform prognozei emise in dimineata zilei de joi, 11 martie. Meteorologii anunta cod galben de ninsori, ploi, depunere de polei si viscol.

Conform ANM, "aria precipitatiilor se va extinde treptat, la inceput in regiunile vestice, nord-vestice, apoi si in centru si in nord-est. La munte vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada, iar in zonele mai joase de relief vor fi precipitatii sub forma de ninsoare, lapovita si trecator ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar vantul va avea intensificari in majoritatea regiunior, cu viteze mai mari in nordul Crisanei, Maramures, Transilvania, Moldova si Dobrogea, unde local vor fi rafale in general de 50...60 km/h, amplificand senzatia de frig".

Intervalul de valabilitate al avertizarii meteo este 11 martie, ora 23.00 - 12 martie, ora 18.00. Vremea va fi deosebit de rece in majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasa in noaptea de joi spre vineri in sud.

Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. Temperaturi cu mult sub zero grade Celsius

Cod Galben de vreme rea la munte

Din noaptea de vineri spre sambata (12/13 martie) si pe parcursul zilei de sambata (13 martie) vor fi precipitatii in cea mai mare parte a tarii, mai ales lapovita si ninsoare la munte si predominant ploi in zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, vineri, 12 martie, in Maramures, Muntii Apuseni si Carpatii Orientali se vor inregistra ninsori si viscol.

"In Maramures, precum si in Muntii Apuseni si in Carpatii Orientali va ninge in general moderat cantitativ si local se va depune strat de zapada mai consistent. La altitudini in general de peste 1500 m vantul va avea intensificari, temporar cu rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolita si zapada spulberata", au transmis meteorologii.

Intervalul de valabilitate al codului galben este 12 martie, ora 2.00 - 12 martie, ora 18.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#meteo, #cod galben frig, #zapada munte , #vremea