PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea in luna mai. Ce schimbari bruste de temperatura ne asteapta in urmatoarea perioada

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 11:42
2319 citiri
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea in luna mai. Ce schimbari bruste de temperatura ne asteapta in urmatoarea perioada
Vor alterna perioadele cu mult soare cu cele cu ploi torentiale/ FOTO Pixabay

Vremea va fi capricioasa in luna mai, astfel ca zilele insorite si calde vor alterna cu zilele reci si ploioase, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie. De asemenea, ploile vor avea caracter torential.

"Aceste modificari bruste ale vremii se produc din cauza pozitiei centrilor barici de pe continentul european, tara noastra fiind influentata fie de cicloni mediteraneeni sau de dorsala anticiclonului azoric, fie de maximul barometric est-european sau, mai rar, chiar de anticiclonul nord-african", se mentioneaza in caracterizarea climatica a lunii mai, publicata de ANM.

Vremea in saptamana 3 - 10 mai

Valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice pentru acest interval in jumatatea nordica a tarii, dar mai ales in extremitatea de nord, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Precipitatiile vor fi putine in toate regiunile, dar mai ales in cele montane.

Vremea in saptamana 10 - 17 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta saptamana in jumatatea nord-vestica a tarii, iar in rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in toate regiunile, dar mai ales in zonele montane.

Vremea in saptamana 17 - 24 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil usor mai coborate, local, in regiunile nordice si estice. Regimul pluviometric estimat pentru aceasta saptamana va avea o tendinta usor deficitara, in cea mai mare parte a tarii.

Vremea in saptamana 24 - 31 mai

Valorile termice se vor situa in jurul celor specifice pentru acest interval, pe intreg teritoriul Romaniei. Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in jumatatea vestica a acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Meteorologii au anunțat că ploile vor continua până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din...
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Meteorologii anunţă temperaturi mai coborâte decât cele specfice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării şi ploi, săptămâna viiitoare. Ulterior, inclusiv în primele trei...
#meteo, #prognoza meteo, #prognoza meteo doua saptamani, #ploi torentiale , #vremea