Ninsorile si vijelia au facut ravagii in tara: Copaci la pamant, balcoane smulse de vant si trafic oprit (Galerie foto&Video)

Duminica, 13 Noiembrie 2016, ora 20:18
18902 citiri
Ninsorile si vijelia au facut ravagii in tara: Copaci la pamant, balcoane smulse de vant si trafic oprit (Galerie foto&Video)
Foto: ISU Giurgiu

Desi ne aflam la jumatatea lunii noiembrie, iarna si-a intrat deja in drepturi in mai multe zone. Toata tara s-a aflat duminica sub cod galben si portocaliu de ninsori si vant puternic.

Vijeliile au facut ravagii in mai multe judete, inclusiv in Bucuresti. Zeci de copaci au fost doborati, mai multe balcoane au fost smulse de vant intr-un bloc din Capitala, sute de localitati au ramas fara curent electric.

Totodata, pe mai multe drumuri din tara s-a circulat in conditii de iarna.

Ziare.com a prezentat, in format LIVE TEXT, situatia in localitatile afectate de ninsoare si vant puternic

20:18 - Incheiem aici transmisiunea de tip LIVE TEXT, dar ramaneti pe Ziare.com pentru a afla, si in zilele urmatoare, care e situatia in judetele afectate de vremea rea.

Pentru a afla imediat cele mai proaspete stiri, descarca de aici aplicatia Ziare.com si ai direct pe telefon informatii despre vreme si starea drumurilor, plus toate alertele meteo!

20:15 - Intreaga zi de duminica pompierii ISU Bucuresti-Ilfov au actionat in cazul a 120 situatii de urgenta generate de vantul puternic. Repartitia interventiilor:

-17 copaci cazuti pe autoturisme;

-35 copaci cazuti pe carosabil, garduri, locuri de parcare etc.;

-56 elemente de constructii luate de vant (tabla, tencuieli) ;

-7 panouri publicitare;

-5 schele.

Ca urmare a acestor situatii de urgenta nu au existat victime, evenimentele s-au soldat numai cu pagube materiale.

19:40 - 6.000 de locuinte din judetul Iasi au ramas fara curent electric. Probleme cu energia electrica sunt si in Olt, unde 1.500 de persoane sunt in aceeasi situatie. Si in Mures sunt 70 de localitati fara curent electric.

19:30 - Douasprezece persoane aflate in trei masini au ramas, duminica, blocate pe Muntele Semenic, din cauza stratului mare de zapada. Apoi, acestea au fost ajutate sa coboare in siguranta in urma interventiei echipajelor de deszapezire.

18:38 - 50 de hectare de pasune din comuna botosaneana Hiliseu Horia au fost inundate in urma precipitatiilor puternice si iesirii din matca a paraului Buhai.

18:20 - Patru persoane, intre care si doi copii, au fost evacuate din locuinta lor din localitatea Doagele, judetul Vaslui, dupa ce casa le-a fost inundata in urma revarsarii unui rau, anunta News.ro. Echipajele de interventie au scos apa si din30 de gospodarii inundate tot ca urmare a revarsarii raului Lipova.

18:15 - Traficul rutier a fost reluat pe DN14, la iesirea din Sibiu spre Sura Mare.

17:05 - Incepand cu ora 16:30, in judetul Hunedoara, circulatia a fost oprita temporar pe DN7A, intre Petrila si limita cu judetul Valcea, pe tronsonul kilometric 86+601 - 91+200 de metri, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

16:56 - In judetul Prahova, din cauza a doi copaci cazuti pe carosabil, traficul rutier pe DN1 se desfasoara ingreunat la iesirea din Azuga catre Predeal si intre Azuga si Busteni unde, de asemenea, un copac a cazut pe carosabil din cauza vantului puternic.

In conditii de vant puternic se circula si pe A1 Bucuresti - Pitesti, dar si pe A2 Bucuresti - Constanta si A3 Bucuresti - Ploiesti.

Pe DN1A ninge viscolit intre kilometrii 140 si 160, insa, nu s-a depus strat de zapada. Carosabilul este negru.

16:26 - In judetul Brasov, circulatia rutiera pe DN1 Brasov - Predeal a fost reluata in conditii normale (pe ambele sensuri), dupa ce fusese intrerupta din cauza unui copac care a cazut pe firele de inalta tensiune.

16:04 - In Harghita, doua drumuri judetene, drumurile judetene DJ 138A - drumul de acces in statiunea Baile Harghita - si DJ 128A catre localitatea Santimbru, au fost inchise temporar din cauza arborilor care au cazut pe carosabil.

16:00 - In judetul Brasov, circulatia rutiera pe DN1 Brasov - Predeal se desfasoara ingreunat (pe un fir, alternativ, dirijat de politisti) in zona localitatii Timisu de Sus, din cauza unui copac care a cazut pe firele de inalta tensiune, anunta Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

15:30 - Zeci de copaci din mai multe localitati din Dolj au fost doborati. "Echipajele noastre au avut doua interventii pentru degajarea izolatiei care a cazut de pe doua blocuri din Craiova din cauza vantului puternic, fiind avariate trei autoturisme. Tot in Craiova, patru acoperisuri de bloc si balcoane au cazut.

De asemenea, am intervenit la degajarea copacilor cazuti pe circa 10 strazi din Craiova, precum si in comunele Bucovat, Ghercesti si Pielesti. Toate judetele din zona Olteniei se afla sub avertizare cod galben de vant puternic pana in aceasta seara, la ora 20,00, iar apelurile privind avariile continua sa vina", a spus purtatorul de cuvant al ISU Dolj.

14:56 - Acoperisurile a doua blocuri din Fetesti, judetul Ialomita, au fost smulse de vant si au avariat trei autoturisme, transmite News.ro.

14:50 - Hidrologii au emis un cod potocaliu de inundatii valabil pana la ora 24:00 pe raul Barlad sectorul aval s.h. Bacesti - amonte s.h. Vaslui (sector indiguit), jud. Vaslui.

14:49 - Traficul feroviar a fost intrerupt zeci de minute intre statiile de cale ferata Zalau si Mirsid, la kilometrul feroviar 104+600 de metri, din cauza unui brad care a cazut pe firele de telecomunicatii si a fost reluat in jurul orei 14:35.

14:47 - Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca in judetul Valcea, traficul rutier este intrerupt pe DN7A Voineasa - Obarsia Lotrului, intre kilometrii 40 si 86+600 de metri, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si a caderilor de arbori.

14:44 - In Suceava unele drumuri sunt pline de zapada. Mai jos este un filmulet realizat in Vicovu de jos.

14:10 - In Slatina, un panou publicitar a fost doborat de vant peste o masina, anunta Gazeta Noua. De asemenea, parti din acoperisul unui bloc au cazut intr-o parcare.

14:03 - In Muntii Sureanu sunt blocate, in total, 100 de persoane in pensiuni. Autoritatile le recomanda sa ramana in cabane pana ce drumul de acces va fi curatat de cateva ori de masinile de interventie, deoarece stratul de zapada masoara peste 25 de centimetri, iar in unele zone este viscolit incontinuu, informeaza News.ro.

14:00 - La Craiova, mai multe acoperisuri au fost smulse de vantul puternic de pe cateva blocuri si zeci de arbori au fost doborati.

13:55 - ISU Bucuresti Ilfov informeaza ca in intervalul orar 08:00-12:30, echipajele de pompieri au actionat in 75 de situatii generate de vantul puternic (copaci cazuti, elemente de constructie/ bannere desprinse) si ca inca mai sunt in desfasurare misiuni.

13:53 - ISU Bucuresti Ilfov transmite cateva recomandari cetatenilor:

- Nu atingeti firele cazute la pamant

- Asigurati elementele de constructii

- Nu va adapostiti langa constructii improvizate: corturi, schele, sau cladiri cu fatade ce prezinta semne de degradare.

13:50 - Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat Politiei Locale sa-si mobilizeze echipajele pentru a identifica zonele in care ar putea cadea panouri publicitare, pentru a se evita prabusirea acestora in cazul unor noi intensificari ale vantului. In acest sens, reprezentantii Politiei Locale au luat legatura cu firmele de publicitate sa ia masuri pentru ancorarea panourilor si prismelor publicitare. De asemenea, politistii locali vor verifica semnalizarile lucrarilor edilitare pentru a evita eventualele accidente.

13:47 - Primaria Capitalei informeaza ca in Bucuresti, 23 de copaci au fost doborati de vant. Potrivit raportarilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, de la ora 8,00 pana la 10,30, au fost gestionate 37 de interventii pentru indepartarea copacilor cazuti pe autoturisme, pe carosabil, a bannerelor, a stalpilor de electricitate rupti sau in pericol de cadere.

13:43 - 35 de localitati din Mures au ramas fara curent electric, anunta Radio Romania Actualitati. 132 de posturi de transformare din cinci localitati au fost afectate de vantul puternic si de zapada abundenta.

13:40 - Probleme sunt si in judetul Constanta. Porturile Constanta Nord, Constanta Sud- Agigea, Mangalia si Midia au fost inchise.

Doi copaci au fost doborati de vant, unul pe DN 22C, in dreptul localitatii Cernavoda, iar altul in Mangalia, pentru inlaturarea acestora fiind nevoie de interventia pompierilor din cadrul ISU Dobrogea, transmite News.ro.

13:37 - Aproape 16.000 de familii din Muntii Apuseni si din zona Sebesului, din judetul Alba, au ramas, duminica dimineata, fara curent electric din cauza primei ninsori insotite de rafale puternice de vant si viscol, care au afectat liniile electrice si mai multe posturi de transformare, informeaza News.ro.

13:34 - Stratul de zapada la Balea Lac si Cota 2000 Transfagarasan atinge 34 de centimetri, iar unele trasee montane au fost inchise. Salvamontistii recomanda turistilor sa renunte la deplasarile spre zona montana, iar cei aflati in unitati turistice montane sa astepte reducerea vitezei vantului si deszapezirea drumurilor, pentru a se putea pleca in siguranta.

"Traseele turistice montane din judetul Arges sunt inchise din cauza vremii extrem de nefavorabile, in scurt timp urmand ca Centrul de Prognoza Transilvania Sud sa emita deja primul buletin de risc de avalansa din acest sezon", au transmis salvamontistii, informeaza Ziarul Argesenilor.

13:28 - Peste 9.000 de oameni din judetul Suceava au ramas, duminica, fara energie electrica. Amintim ca judetul Suceava se afla sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol pana la ora 18:00 si de cod galben pana duminica seara, la ora 20:00.

13:22 - Drumul catre Poiana Brasov este blocat din cauza unui brad prabusit pe carosabil, informeaza Brasovul Tau. Coloanele de masini se intind pe sute de metri pe ambele sensuri.

13:18 - Zece utilaje de deszapezire imprastie antiderapant de azinoapte pe drumurile din Bistrita Nasaud, anunta Radio Romania Actualitati. Politistii de la Serviciul Rutier se afla in Pasul Tihuta si verifica in special anvelopele masinilor de mare tonaj care vor sa treaca muntele spre Suceava si le cer soferilor sa foloseasca lanturi. Pana la amiaza, pe sosea au fost aruncate intre 80 si 100 de tone de antiderapant.

13:15 - In conditii se iarna se circula si pe majoritatea drumurilor nationale, judetene si comunale din Maramures. Se circula cu dificultate intre localitatile Valea Chioarului si Pasul Mesteacan, prin care se face legatura dintre judetul Maramures si judetul Cluj. Utilajele de deszapezire intervin si pe DN 18, intre orasul Baia Sprie - Pasul Gutai (900 metri altitudine) - Mara - Sighetul Marmatiei, si pe DN 19, prin Pasul Huta Certeze, dintre judetele Maramures si Satu Mare, anunta Agerpres.

13:10 - Pe toate drumurile din judetul Covasna se circula in conditii de iarna. Traficul este ingreunat din cauza ninsorii, in special pe DN11, in zona Pasului Oituz, transmite Agerpres.

13:00 - Si traficul aerian este perturbat din cauza conditiilor meteorologice. Sapte aeronave de pe Aeroportul International Cluj au ramas la sol si au decolat cu intarziere din cauza ninsorii si a faptului ca stratul de gheata de pe aeronave nu a putut fi indepartat. Alte curse internationale si interne au in continuare intarzieri de zeci de minute, informeaza News.ro.

12:50 - Mai multi copii aflati intr-o tabara de nutritie in statiunea Parang, din Valea Jiului, care ar fi trebuit sa plece acasa duminica, vor fi adusi in Petrosani cu telescaunul, deoarece zapada cazuta la munte in ultimele ore masoara 80 de centimetri, iar accesul mijloacelor de transport auto in zona nu este posibil, a declarat seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

12:45 - Opt turisti sunt blocati la o pensiune din Muntii Sureanu, fara curent electric si caldura, informeaza Mediafax. Acestia nu pot pleca deoarece zapada ajunge in unele zone la circa un metru.

12:40 - Copaci cazuti au fost si in alte zone din tara, printre care si Campia Turzii.

12:33 - Si in Zalau au intervenit pompierii pentru a indeparta 19 copaci de pe carosabil ori de pe autoturisme, informeaza Magazin Salajean.

12:30 - Circulatia pe strada Grivitei din Capitala a fost blocata duminica, dupa ce un copac a fost doborat de vant. Traficul in zona a fost reluat dupa indepartarea copacului, dar ramane in continuare intrerupt traficul troleibuzelor prin acea zona, a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere, Ovidiu Munteanu.

12:18 - Pe mai multe drumuri se circula ingreunat, in conditii de iarna, anunta politistii rutieri. Iata AICI cum se desfasoara traficul la aceasta ora.

12:12 - La Botosani, 200 de familii au ramas fara curent electric din cauza vantului puternic. Tot din acest motiv, mai multi copaci au cazut si au blocat caile de acces catre unele localitati, printre care Botosani, Baisa si Frumusica, informeaza Agerpres.

12:00 - Si in Giurgiu vijelia a doborat mai multi copaci.

"Prin 112 am fost anuntati ca in localitatea Iepuresti este un copac cazut pe carosabil si pentru degajarea acestuia intervine Garda Mihailesti, copaci cazuti pe carosabil mai sunt si pe DN41, in localitatea Pietrele, si pe DJ401, in localitatea Hotarele, aici intervin echipajele de la punctul de lucru Greaca, circulatia pe aceste drumuri fiind intrerupta doar pe parcursul interventiilor.

Si in municipiul Giurgiu a fost raportat faptul ca acoperisul unui bloc de pe strada Mihai Viteazul ameninta sa cada pe trotuar si aici intervine detasamentul Giurgiu, care s-a deplasat cu o autospeciala dotata cu nacela, pentru degajarea tablelor de pe acoperis", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Giurgiu, Florin Negut, potrivit Agerpres.

11:50 - Tot in Bucuresti balcoanele unor apartamente dintr-un bloc din sectorul 4 au fost smulse de vant. De asemenea, vitrina unui magazin aflat la parterul blocului a fost smulsa de vantul puternic.

11:49 - 19 copaci au cazut pe strazi si pe masini in Capitala si in judetul Ilfov, in urma vantului puternic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vijelie copaci smulsi, #vijelie furtuna , #vremea