Meteo Cum va fi vremea in iulie, august si septembrie

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 21:50
13658 citiri
Meteo Cum va fi vremea in iulie, august si septembrie

Lunile iulie si august vor fi mult mai toride decat in anii precedenti, potrivit prognozei meteo pe termen mediu (ECMWF) estimeaza pentru urmatoarele trei luni.

Din datele Administratiei Nationale de Meteorologie reise ca in luna iulie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste mediile multianuale la scara intregului teritoriu, cele mai ridicate valori fiind posibile in zonele sud-estice, estice si vestice ale tarii.

In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vot fi apropiate de mediile multianuale lunare doar in centru si nordvestul tarii.

In luna august, regimul termic al aerului va inregistra valori peste mediile

multianuale lunare in majoritatea zonelor, exceptie facand doar centrul tarii, unde temperaturile anticipate vor fi asemanatoare cu cele din anii precedenti.

In prima luna de toamna, in majoritatea regiunilor, cu exceptia zonei de sud-est, temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori apropiate de normele climatologice din anii precedenti.

Prognoza meteorologica sezoniera se elaboreaza cu anticipatie de 1-6 luni, avand un

caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%.

Estimarile sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) si mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%.

Citeste si:
Cum va fi vremea în iunie. Ce temperaturi se vor înregistra
Cum va fi vremea în iunie. Ce temperaturi se vor înregistra
Meteorologii anunță că, începând din prima săptămână a lunii, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în întreaga țară. Săptămâna...
Vijelii, averse și grindină anunțate în aproape jumătate din țară. Harta zonelor afectate
Vijelii, averse și grindină anunțate în aproape jumătate din țară. Harta zonelor afectate
Meteorologii au emis cod galben de ploi pentru 21 de județe din țară. Avertizarea intră în vigoare miercuri, 25 mai, la ora 12 și expiră joi dimineața. În intervalul menționat în...
Comentarii