Vremea se schimbă radical. Temperaturile scad brusc și încep ploile. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 10:38
6544 citiri
Vremea se schimbă radical. Temperaturile scad brusc și încep ploile. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni
Se anunță temperaturi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade FOTO Unsplash.com

Meteorologii au emis prognoza pentru săptămâna viitoare. Temperaturile scăzute și vremea rea iau locul soarelui care a strălucit cu putere în această săptămână.

În săptămâna 20 septembrie-27 septembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile nord-vestice și nord-estice.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, va ploua mai mult în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul țării vor fi cantități normale pentru acest interval, se arată în prognoza ANM.

În săptămâna 27 septembrie-4 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori normale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare pentru această perioadă, în special în sud-vestul țării.

Cum va fi vremea la începutul lunii octombrie

În săptămâna 4 octombrie-11 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate de cele normale pentru acest interval, mai ales în regiunile sud-vestice. De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna 11 octombrie- 18 octombrie valorile termice și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Ploi și vânt puternic până sâmbătă dimineață

Conform meteorologilor, în perioada 17 septembrie, ora 10:00 – 18 septembrie, ora 10:00

sunt așteptate cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului

”În intervalul menționat va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului. În centru, sud-vest și pe alocuri în rest, după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, 30...40 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 70 km/h”, arată ANM.

Cum va fi vremea în București până, sâmbătă

În perioada 17.09.2021 ORA 10:00 - 18.09.2021 ORA 10:00, vremea va fi caldă,în București . Cerul va avea înnorări temporare și mai ales spre seară și la începutul nopții va crește

probabilitatea pentru averse slabe, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17-18 grade.

Citește și:
Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii ne spun când vom avea nevoie de umbrele
Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii ne spun când vom avea nevoie de umbrele
Paștele ortodox pică anul acesta pe 16 aprilie, iar cu o săptămână înainte, cel romano-catolic. Toată lumea se întreabă cum va fi vremea, iar meteorologii au întocmit deja o prognoză...
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
#meteo, #prognoza septembrie octombrie, #prognoza Bucuresti , #vremea