Ziare.com

Meteo: Primavara cu ploi si vreme rece - prognoza pe doua saptamani

Marti, 26 Februarie 2013, ora 10:54

   

Meteo: Primavara cu ploi si vreme rece - prognoza pe doua saptamani
Ultima saptamana din luna februarie se anunta calda, insa mohorata, urmand ca luna martie sa vina cu temperaturi mai scazute.

Banat

Vremea va fi calda in primele zile ale intervalului 25 februarie - 10 martie, desi temperaturile maxime vor scadea in perioada 26 februarie - 1 martie pana la valori medii in jur de 8 grade.

In intervalul 2-5 martie valorile diurne vor continua sa scada usor pana la medii de 4...6 grade Celsius, apoi vor creste la valori de 7...8 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere treptata de la valori medii de 4...5 grade, la inceputul intervalului, pana in jur de - 4 grade Celsius, in perioada 5-6 martie. Apoi valorile nocturne vor creste la valori medii de - 2 grade.

In intervalul 25-27 februarie va ploua moderat cantitativ, apoi trecator vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie.

Crisana

Vremea va fi calda pana in data de 1 martie, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse, in medie, intre 8 si 12 grade Celsius. In perioada 2-6 martie vremea se va raci, astfel ca maximele termice vor ajunge la medii de 2...4 grade, dupa care pana la sfarsitul intervalului vor creste usor.

Temperaturile minime vor fi in scadere treptata de la valori medii in jur de 4 grade, la inceputul intervalului, pana la valori de - 6 grade Celsius in perioada 5-6 martie. Apoi valorile nocturne vor creste usor la valori medii de - 2 grade.

In primele zile va ploua in general slab cantitativ, apoi trecator vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie.

Transilvania

Vremea va fi relativ calda pana in data de 1 martie, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse, in medie, intre 6 si 10 grade Celsius. In perioada 2-6 martie vremea se va raci usor, astfel ca maximele termice vor ajunge la medii in jur de 2 grade Celsius, dupa care pana la sfarsitul intervalului vor creste treptat. Temperaturile nocturne vor fi in scadere de la valori medii de 2 grade, la inceputul intervalului, pana la valori medii de - 8 grade Celsius in perioada 5-7 martie, dupa care se vor mentine constante la valori de -6 grade Celsius.

In primele zile vor fi precipitatii in general slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie. Incepand cu 28 februarie pana la sfarsitul intervalului, trecator vor fi precipitatii slabe, mixte.

Maramures

Pana in data de 1 martie vremea va fi calda cu maxime termice cuprinse, in medie, intre 6 si 11 grade Celsius.

In perioada 2-6 martie vremea se va raci usor, astfel ca maximele termice vor ajunge la medii cuprinse intre 2 si 4 grade Celsius, dupa care pana la sfarsitul intervalului se vor mentine constante in jur de 5 grade. Minimele termice vor scadea usor si treptat de la valori medii de 2...3 grade, la inceputul intervalului, pana la valori medii de - 6 grade Celsius in perioada 5-7 martie. Pana in data de 10 martie se vor inregistra valori nocturne in medie de - 4 grade Celsius.

Trecator vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie in intervalul 25-27 martie si mixte intre 1 si 10 martie.

Moldova

In prima saptamana temperaturile maxime se vor situa in medie in jur de 4 grade Celsius, exceptand ziua de 1 martie cand acestea vor atinge 8 grade Celsius. In a doua saptamana valorile termice diurne vor scadea usor si se vor situa la medii de 2...4 grade Celsius. In primele nopti temperaturile vor fi in medie in jur de 1 grad, dupa care valorile nocturne vor fi negative, in medie in jur de - 4 grade Celsius, exceptand intervalul 5-7 martie cand se vor situa in jur de - 6 grade.

Vor cadea precipitatii slabe, mixte, in primele trei zile ale intervalului, dar trecator si in perioada 2-9 martie.

Doborgea

Valorile termice diurne vor fi in general constante si se vor situa in medie in jur de 6 grade Celsius, exceptand intervalele 27-28 februarie si 5-6 martie cand vor cobori spre 4 grade, dar si 1-2 martie cand vor creste la medii de 8 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi in medie in jur de 4 grade in primele nopti si vor apropiate de pragul de inghet in perioada 28 februarie - 4 martie. Apoi, valorile nocturne vor fi usor negative.

La inceputul intervalului va ploua, moderat cantitativ in data de 27 februarie, iar dupa 2 martie, doar trecator vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie.

Muntenia

Vremea va fi relativ calda in primele 2 zile cand se vor inregistra valori medii diurne in jur de 8 grade, dar se va raci in data de 27 februarie pana la valori medii de 4 grade Celsius.

Apoi temperaturile maxime vor creste din nou la valori medii de 8...10 grade intre 1 si 2 martie. In intervalul 3 - 10 martie valorile diurne se vor situa in medie in jur de 6 grade Celsius. Temperaturile minime vor cuprinse in medie intre 2 si 3 grade in primele nopti, apoi vor fi usor negative pana la sfarsitul intervalului si vor scadea pana spre - 4 grade Celsius intre 5 si 7 martie.

In intervalul 25-27 februarie va ploua moderat cantitativ, apoi trecator vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie.

Oltenia

vremea va fi relativ calda in primele 2 zile cand se vor inregistra valori medii diurne de 7...8 grade, dar se va raci in data de 27 februarie pana la valori medii de 4 grade Celsius. Apoi temperaturile maxime vor creste din nou la valori medii de 8...10 grade intre 1 si 2 martie.

In intervalul 3 - 10 martie valorile diurne se vor situa in medie in jur de 6 grade Celsius. Temperaturile minime vor cuprinse in medie intre 3 si 4 grade in primele nopti, apoi vor fi usor negative pana la sfarsitul intervalului si vor scadea in medie pana in jur de - 4 grade Celsius intre 5 si 7 martie.

In intervalul 25-27 februarie va ploua, local important cantitativ, iar din 2 martie doar trecator vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie.

La munte

Maximele termice vor fi in medie de 2 grade Celsius in primele 2 zile, apoi se vor situa in jurul valorii de 0 grade intre 27 februarie si 1 martie si in perioada 7 - 10 martie. Intre 2 si 6 martie va fi o racire, iar valorile diurne vor fi cuprinse intre - 4 si - 2 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului, iar in perioada 3-7 martie vor fi, in medie, apropiate de pragul de ger.

In intervalul 25-27 februarie vor fi precipitatii local moderate cantitativ, predominant ninsori, apoi doar trecator va ninge slab.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4069 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oamenii sunt sub vremuri,

si nu vremurile sub oameni!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor