Ninge ca in decembrie in 20 de judete din Romania. Masini si TIR-uri luate prin surprindere si blocate in zapada VIDEO

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 09:58
5874 citiri
Ninge ca in decembrie in 20 de judete din Romania. Masini si TIR-uri luate prin surprindere si blocate in zapada VIDEO
Circulatia ingreunata pe un drum de munte din Arges FOTO IPJ Arges

Traficul este ingreunat miercuri dimineata pe mai multe drumuri importante din tara. Se circula cu dificultate dupa ce a nins in mai multe judete.

Traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna pe DN 73, in zona Rucar-Bran, unde ninge abundent, a anuntat, miercuri, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Arges.

"Avand in vedere atentionarea meteo de cod galben pentru partea de nord a judetului Arges, privind fenomene de precipitatii, ninsori insemnate cantitativ si intensificari ale vantului, va recomandam sa echipati autovehiculul in mod corespunzator, sa conduceti cu prudenta si sa actionati pedala de acceleratie cu moderatie.

La aceasta ora, pe DN 73, zona Rucar-Bran, ninge abundent si se circula in conditii de iarna", se arata intr-un comunicat al IPJ Arges.

Codul galben de ninsoare anuntat de ANM si valabil pentru miercuri, 7 aprilie:

Politistii reamintesc faptul ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

DN 73 asigura legatura intre municipiile Pitesti si Brasov, tranzitand zona montana prin culoarul Rucar-Bran.

Circulatie blocata in Brasov

Si in judetul Brasov, Centrul Infotrafic al Politiei Romane transmite ca, din cauza vizibilitatii reduse si a zapezii de pe carosabil, circulatia rutiera este intrerupta pe drumurile:

- DN73 Rasnov-Bran;

- DN1 Timisul de Jos-Brasov;

-DN1 Sercaia-Fagaras.

In acest moment ninge abundent in toate zonele montane din estul si sud-estul Transilvaniei. DRDP Brasov actioneaza in acest moment cu aproximativ 60 de utilaje. Cu toate acestea se circula extrem de dificil in toate trecatorile montane (DN1 Brasov - Predeal, DN73A Rasnov - Predeal, DN73 Bran - Fundata, DN11 Pasul Oituz etc.), a transmis Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pe Facebook.

Mai multe drumuri din Caras-Severin, acoperite de zapada

Peste 200 de tone de material antiderapant s-au raspandit in cursul noptii, cu 21 de utilaje care au actionat pentru deszapezire pe drumurile din vestul tarii. Cele mai multe utilaje au fost pe trasee din jud. Caras-Severin, 14, judetul fiind sub cod galben de vreme rece si precipitatii.

Zapada de aprilie a cuprins, peste noapte, drumurile DN 58 Resita - Anina, DN 57B Oravita - Anina, DN 66 Petrosani - Calan, DN 68A Cosevita - Sacamas, DN 7 Lesnic - Zam, DN 6 Domasnea - Caransebes, DN 68 Otelu Rosu - Zeicani, DN 57 Nicolint - Oravita. Pe aceste sectoare, carosabilul este umed, cu urme de zapada si material antiderapant, a transmis DRDP Timisoara pe pagina de Facebook.

In acest moment este in vigoare un cod galben de vant intens si ninsori insemnate care vizeaza zona Carpatilor Orientali si Meridionali pana la ora 18.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii
A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii
Vremea a schimbat drastic foaia. De la temperaturi care au urcat în ultimele zile în majoritatea zonelor țării până la 30 de grade Celsius, depășind chiar această valoare în sudul...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#zapada, #drumuri blocate, #circulatie ingreunata, #ninsoare aprilie, #cod galben ninsoare aprilie , #vremea