Ger napraznic si restrictii de circulatie in mai multe zone din tara. Politia le transmite soferilor sa nu plece la drum cu masinile neechipate pentru iarna

Duminica, 14 Februarie 2021, ora 07:39
5309 citiri
Ger napraznic si restrictii de circulatie in mai multe zone din tara. Politia le transmite soferilor sa nu plece la drum cu masinile neechipate pentru iarna
Politia ii avertizeaza pe soferi ca unele drumuri sunt inchise FOTO Captura Facebook/ DRDP Timisoara

Romania se alfa in continuare sub cod galben de ger. In mai multe zone ninge, iar traficul rutier este afectat. Politia le transmite soferilor sa nu plece la drum cu masinile neechipate si sa se informeze din timp despre starea arterelor pe care urmeaza sa circule.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, pana luni la ora 10 este in vigoare un cod galben de vreme deosebit de rece si ger, in cea mai mare parte a tarii.

"Vremea va fi deosebit de rece, geroasa indeosebi pe parcursul noptilor si al diminetilor in cea mai mare parte a tarii.

Temperaturile minime vor cobori frecvent sub -10 grade si se vor incadra, in general, intre -18 si -8 grade, cu cele mai scazute valori in depresiunile din estul Transilvaniei, unde in noaptea de vineri spre sambata (12/13 februarie) si posibil in cea de sambata spre duminica (13/14 februarie) vor cobori sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative si se vor incadra, in general, intre -10 si -2 grade", a transmis ANM.

Imagini spectaculoase de la malul Marii Negre. Locuri in care vara abia mai ai loc sa arunci un ac, acum sunt pustii si acoperite de zapada

Meteorologii avertizeaza insa ca vremea va fi deosebit de rece si pe parcursul saptamanii viitoare, local geroasa mai ales noaptea si dimineata.

Criculatie cu probleme din cauza ninsorii

Centrul Infotrafic anunta ca, din cauza viscolului din ultimele zile, este in continuare instituita restrictie de circulatie pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 tone care tranziteaza trei artere rutiere din judetul Botosani, respectiv DN29 Saveni - Manoleasa, DN 29A Darabani - Radauti-Prut si DN 24C Stefanesti - Romanesti.

Vremea se raceste extrem de puternic in acest weekend: ger, viscol si nameti care vor bloca traficul rutier si pe cel feroviar. Avertismentul meteorologilor

Duminica dimineata se semnaleaza ninsoare slaba pe mai multe artere din judetele Bihor (DN 75 Magura-Vartop), Alba (DN 75 Scarisoara-Vartop), Maramures, Satu Mare (DN 19, DN 19A), Mures, Iasi si Suceava, insa nu este afectat traficul rutier.

De asemenea, in cursul acestei dimineti, a avut loc un eveniment rutier, in care au fost implicate doua autoturisme, pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti, sensul catre Capitala, la kilometrul 21, in zona localitatii Ciorogarla, judetul Giurgiu. Impactul s-a soldat cu ranirea unei persoane, ce a fost transportata la spital, fara a fi afectata circulatia in zona.

Pe autostrazile A2 Bucuresti-Constanta, A3 Bucuresti-Ploiesti si A4 Ovidiu-Agigea, circulatia se desfasoara in conditiile unui carosabil uscat, valorile de trafic fiind reduse.

Vreme deosebit de rece in urmatoarele saptamani: ninsori viscolite in mai multe regiuni din Romania

"Pentru prevenirea accidentelor de circulatie, sfatuim conducatorii auto ca, inainte de a pleca la drum, sa se asigure ca au autovehiculul echipat corespunzator pentru circulatia in conditii de iarna, sa adapteze in permanenta viteza de deplasare, sa nu efectueze manevre periculoase la volan si sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculele dinainte", transmite Centrul Infotrafic.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#vremea, #prognoza meteo, #drumuri inchise, #ger, #trafic blocat , #vremea