Se schimbă vremea. Ce ne așteaptă până la jumătatea lunii noiembrie

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 09:10
5948 citiri
Se schimbă vremea. Ce ne așteaptă până la jumătatea lunii noiembrie

Scăpăm de ploi, iar temperaturile încep să crească și să depășească media obișnuită acestei perioade. Ploile vor lipsi în anumite zone, arată prognoza meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 18 octombrie - 15 noiembrie.

Potrivit ANM, a doua parte a lunii octombrie și începutul lui noiembrie vor aduce vreme mai caldă decât specificul perioadei. Începând cu data de 18 octombrie temperaturile încep să crească simțitor, anunță meteorologii.

"De luni, (18 octombrie - n.r.), vom observa o tendinţă de încălzire uşoară, treptată, la scara întregii ţări. De miercuri până sâmbătă, vom vorbi de o ameliorare semnificativă a vremii, cu un aspect mult mai agreabil, comparativ cu săptămână pe care o am încheiat-o", a declarat, într-o intervenţie la Realitatea PLUS, meteorologul Viorica Dima.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), luni, 18 octombrie, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei în regiunile sudice, sud-estice şi la munte, unde izolat şi trecător vor fi ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime, în creştere uşoară faţă de ziua anterioară, se vor încadra în general între 12 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între 1 şi 10 grade, uşor mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă.

La Bucureşti, luni, cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe în cursul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 7-8 grade.

Cum va fi vremea în următoarele patru săpămâni

Prognoza meteo lunară publicată de ANM indică o vreme frumoasă, iar ploile şi ninsorile îşi fac apariţia de la mijlocul lui noiembrie.

Prognoza meteo săptămâna 18 – 25 octombrie

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane. Vreme mai caldă ca normalul perioadei, până pe 15 noiembrie.

Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor mai ridicate în regiunile nord-estice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo Săptămâna 1 – 8 noiembrie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile estice, sudvestice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo Săptămâna 8 – 15 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Citeste si:
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la şedinţa de luni, 6 decembrie, a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze....
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre politicienii care l-au sfătuit pe Florin Cîțu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, spunând că, dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost...