Prognoza meteo vineri 27 august. Vreme instabilă și răcoroasă

Vineri, 27 August 2021, ora 07:32
2063 citiri
Prognoza meteo vineri 27 august. Vreme instabilă și răcoroasă
Vremea se schimbă după mai bine de o lună de caniculă FOTO Pixabay

Meteorologii au anunțat pentru vineri, 27 august, vreme instabilă, răcoroasă și capricioasă, atipic față de ultima perioadă, când România a fost lovită de un val de căldură.

În Banat, Crişana, Maramureş şi, parţial, Oltenia, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, iar începând de dupa-amiaza, si în Transilvania şi în jumatatea de nord a Moldovei vor fi averse, însoţite şi de descarcari electrice.

Pe alocuri, vor fi cantitaţi de apa mai însemnate şi condiţii de grindina. În celelalte regiuni, valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedenta, cerul va fi temporar noros, iar fenomene asociate instabilitãţii atmosferice se vor semnala în orele dupa-amiezii, local în Dobrogea şi sud-estul Munteniei. Temperaturile maxime vor fi de la 17 si 30...31 de grade în sudul Olteniei.

In Bucuresti, vremea va fi apropiata de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros şi, trecator, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi de 27...28 de grade.

La munte, vremea va fi în general instabila şi racoroasa. Vor fi averse şi trecator descarcari electrice pe arii extinse în Carpaţii Occidentali şi local în restul masivelor. Pe alocuri se vor înregistra cantitaţi de apa mai însemnate şi vor fi condiţii de grindina. Vântul va avea temporar intensificari, cu viteze mai mari pe creste şi în timpul ploilor. Valorile termice vor fi în creştere uşoara faţa de intervalul precedent.

La mare, vremea va fi relativ normala termic. Cerul va fi temporar noros şi trecator, mai ales ziua, vor fi averse, descarcari electrice şi condiţii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 20 şi 22 de grade. Vor fi condiţii de ceaţa. Temperatura apei marii va fi cuprinsa între 24 şi 25 de grade.

Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Meteorologii anunţă ploi, începând de duminică, în centrul, sudul şi estul ţării, în timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte, iar apoi se vor transforma în ninsoare. În vest şi...
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
#prognoza meteo, #vremea, #ploaie, #innorat , #vremea