Cum va fi vremea in luna mai. Prognoza meteo arata temperaturi si precipitatii neobisnuite pentru intervalul analizat

Vineri, 23 Aprilie 2021, ora 09:44
8227 citiri
Cum va fi vremea in luna mai. Prognoza meteo arata temperaturi si precipitatii neobisnuite pentru intervalul analizat
Prognoza meteo luna mai FOTO Unsplash

Meteorologii au emis prognoza meteo valabila pentru intervalul 26 aprilie - 24 mai. Au fost analizate precipitatiile si temperaturile separat pentru fiecare saptamana din interval.

Prognoza arata ca temperaturile vor fi mai scazute decat in mod normal in aceasta perioada, in special in zona de nord a Romaniei. De exemplu, la inceputul lunii mai, temperaturile vor ajunge la maximum 14 grade Celsius.

Saptamana 26.04.2021 - 03.05.2021

Valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice pentru aceasta perioada, in jumatatea nordica a tarii, iar in rest vor fi in general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Temperaturile se vor incadra intre 10 si 14 grade Celsius.

Regimul pluviometric va fi local excedentar in sud-vest, vest, nord-vest si local in centru, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada.

Saptamana 03.05.2021 - 10.05.2

Temperatura medie a aerului va avea valori usor mai coborate decat cele normale pentru aceasta saptamana, in extremitatea de nord a tarii, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Temperaturile se vor incadra intre 10 si 16 grade Celsius.

Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in regiunile vestice, nord-vestice si local in cele centrale, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Saptamana 10.05.2021 - 17.05.2021

Temperaturile medii ale aerului se vor situa in general in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari.

Temperaturile se vor incadra, de asemenea, intre 10 si 16 grade Celsius.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific acestui interval, dar cu posibilitatea unui usor excedent in regiunile sud-vestice.

Saptamana 17.05.2021 - 24.05.2021

Mediile valorilor termice vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, dar posibil local usor mai coborate.

Temperaturile se vor incadra intre 12 si 18 grade Celsius.

Cantitatile de precipitatii estimate pentru acest interval se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, in toate regiunile.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#prognoza meteo, #mai, #temperaturi, #precipitatii , #vremea