Ultimul weekend de vară. De când se strică vremea

Sambata, 18 Septembrie 2021, ora 10:37
4101 citiri
Ultimul weekend de vară. De când se strică vremea
Vreme frumoasă în weekend FOTO Pixabay

Termometrele au indicat valori neobișnuit de ridicate în ultimele zile, iar temperaturile de vară persistă și în acest weekend în cele mai multe zone ale țării, cu maxime de până la 30 de grade Celsius.

Totuși, de luni vremea nu va mai fi la fel de bună.

Prognoză meteo sâmbătă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), sâmbătă, 18 septembrie, în regiunile sudice şi sud-estice vremea va fi în continuare caldă pentru a doua decadă a lunii septembrie, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales pe parcursul zilei, în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării, unde doar pe arii restrânse vor mai fi ploi de scurtă durată şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar ziua, local şi temporar în regiunile sudice, centrale şi estice.

Temperaturile maxime vor fi de la 18 grade în Maramureş, până spre 30 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat se va forma ceaţă.

Vremea în București

În Bucureşti vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu o temperatură maximă în jurul valorii de 28 de grade şi minima de 12…14 grade.

Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vor fi condiţii reduse pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoză meteo duminică

Duminică,19 septembrie, în vestul, centrul şi nordul ţării, valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei, cerul va avea înnorări, mai accentuate seara şi noaptea, şi pe arii relativ extinse vor fi averse posibil însoţite şi de descărcări electrice.

În restul teritoriului, vremea se menţine caldă, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse noaptea, cu probabilitate mai mare în zona Olteniei.

Pe spaţii mici, cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană şi izolat în rest, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi de la 18 grade în nordul Moldovei şi în Maramureş, până la 30 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime în general între 8 şi 17 grade.

Prognoză meteo București

Valorile termice se vor menţine peste cele specifice perioadei şi în Capitală, anunţă meteorologii. Cerul va fi variabil, iar spre sfârşitul intervalului va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar minima de 13…16 grade.

Ninsori în estul țării. Meteorologii avertizează până când va ține frigul. Cum va fi vremea în Capială
Ninsori în estul țării. Meteorologii avertizează până când va ține frigul. Cum va fi vremea în Capială
ANM anunţă că, până joi seară, 21 martie, vor fi ninsori în nordul şi centrul Moldovei şi precipitaţii mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi...
Cum va fi vremea la finalul lunii martie și în primele săptămâni din aprilie. Momentul când vom avea temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite
Cum va fi vremea la finalul lunii martie și în primele săptămâni din aprilie. Momentul când vom avea temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite
ANM anunță că temperaturile vor fi cele specifice acestei perioade în săptămâna 18-25 martie, apoi vor fi mai ridicate decât cele obişnuite, până la jumătatea lui aprilie. Conform...
#prognoza meteo, #vremea, #weekend , #vremea