Se opresc ploile, vine vremea frumoasa

Luni, 12 Iulie 2010, ora 13:01
4820 citiri
Se opresc ploile, vine vremea frumoasa

Ploile care au devastat Romania in ultimele saptamani se opresc, lasand locul soarelui, temperaturile urmand sa depaseasca chiar 30 de grade Celsius.

"Marti si miercuri vor fi cateva temperaturi mai ridicate, pe vestul tarii, acolo unde si instabilitatea atmosferica este mai putin pronuntata, acolo unde, cumva, suntem pe extremitatea valului de caldura care este in vestul si centrul Europei. In conditiile acestea, temperaturile sunt mai ridicate, dar nu atat de ridicate incat sa vorbim de canicula", a declarat, pentru Ziare.com, Simona Andrei, meteorolog ANMH, infirmand informatiile conform carora Romania ar urma sa inregistreze temperaturi de canicula.

Aceasta a adaugat ca, in anumite parti ale tarii, in jurul orei pranzului, vor fi inregistrate temperaturi de 35 de grade, insa pentru o perioada foarte scurta.

"E posibil ca la amiaza, intr-un punct-doua din vestul tarii, o ora-doua sa apara si temperaturi de 35 de grade. 35 de grade pentru noi este pragul de canicula, dar doar daca se va inregistra la Statia Meteorologica Timisoara, sa zicem, 35 de grade la o singura ora nu inseamna ca Timisoara e sub canicula.

In conditiile acestea, vom avea vreme calda si frumoasa in vestul tarii, cu temperaturi de vara, avand in vedere ca maximele, in mod normal, ar trebui sa fie cuprinse la aceasta data intre 24 si 33 de grade. Ca sunt 34 sau 35 de grade, asta inseamna un grad-doua in plus, la o ora sau doua din zi", a mai precizat specialistul.

Ploi de vara dupa-amiaza

"Cat priveste instabilitatea atmosferica, de joi avem de-a face cu urmatorul aspect: fata de zilele trecute, cand am avut o instabiliatate atmosferica accentuata in zona tarii noastre, ea acum este in diminuare, urmand a se manifesta cu precadere in orele amiezei, asa cum este normal vara.

Joi, insa, lucrurile par usor mai organizate: dupa doua zile de pauza, in care vom avea o instabilitate atmosferica de dupa-amiaza, lucrurile vor tine ceva mai mult, o ora, doua, trei in plus, pentru ca e un aport de umezeala dinspre Marea Neagra, dar care nu pare, momentan, din datele pe care le avem noi, sa creeze probleme foarte mari", ne-a mai declarat Simona Andrei.

Aceasta a precizat ca se vor inregistra averse in zona de deal si munte, existand conditii de precipitatii pe intreg teritoriul.

"Vor fi niste averse ceva mai zdravene pe zona de deal si de munte si nu este exclusa aceasta manifestare din nicio regiune a teritoriului", a mai spus meteorologul ANMH.

Weekend cu soare

Cat despre vremea de la sfarsitul saptamanii, se pare ca cei care au planuri de vacanta au toate motivele de bucurie.

"De vineri incolo iar venim la o ameliorare a vremii, iar in week-end se pare, momentan, ca lucrurile vor sta chiar foarte frumos si, in sfarsit, vom vorbi de acea vara pe care toata lumea o asteapta", a conchis meteorologul Simona Andrei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#meteo weekend, #vreme frumoasa weekend, #ploi soare litoral mare, #vreme munte , #vremea