Vreme calda, dar ploioasa, in acest weekend

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 09:38
1091 citiri
Vreme calda, dar ploioasa, in acest weekend
Foto: Arhiva

In acest weekend, vremea va fi placuta in vestul, nord-vestul si centrul tarii. Va ploua in sudul si centrul Moldovei, in Muntenia si, pe alocuri, in Dobrogea.

In schimb, in Campia de Vest, la Timisoara si Arad, se va ajunge si pana la 28 de grade. Va ploua in Muntenia, unde se vor inregistra averse, insotite de tunete si fulgere. La amiaza se intregistreaza 25 de grade la Braila si Calarasi si 26 la Giurgiu.

In Oltenia, vremea va fi mai insorita, cu 28 de grade la Craiova si Drobeta Turnu Severin.

In Dobrogea, vremea va fi instabila si destul de racoroasa. Ploile aduc peste 25 de litri de apa pe metru patrat, vantul sufla moderat si chiar cu intensificari. Maximele sunt de 24 de grade la Constanta si 25 la Tulcea.

Nici Moldova nu este ferita de ploi, destul de abundente in sudul si centrul regiunii, mai putine insa in nord. Termometrele indica 26 de grade de la Galati pana la Botosani.

Cod galben

Meteorologii au emis, sambata dimineata, o avertizare Cod galben de ploi si vijelii pentru sase judete, respectiv Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea, valabila pana sambata la ora 10.00.

In cele sase judete, vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vilejie. Cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 l/mp, iar pe arii restranse, in special pe zona litorala, 50 l/mp.

La mare

Sambata: Vremea va fi instabila. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor cadea averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat. Maxima: 25 grade C; minima: 19 grade C. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse intre 21 grade C si 23 grade C.

Duminica: Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua, cand vor mai fi averse temporare, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Maxima: 26 grade C; minima: 19 grade C. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse intre 21 grade C si 23 grade C.

La munte

Sambata: Vremea va fi in general instabila in Carpatii Orientali si in Carpatii Meridionali, unde cerul va prezenta innorari si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul zonei montane, cerul va fi temporar noros, iar fenomenele de instabilitate se vor semnala doar pe arii restranse.

Duminica: Vremea va fi in general instabila. Cerul va fi temporar noros si mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina.

In Bucuresti

Sambata: Vremea se va mentine instabila. Cerul va fi mai mult noros, trecator va ploua si se vor semnala descarcari electrice. Maxima: 26 grade C; minima: 17 grade C.

Duminica: Cerul va fi temporar noros si mai ales in orele amiezii vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Maxima: 27 grade C; minima: 16 grade C.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#vreme weekend, #ploi weekend, #starea vremii sambata, #starea vremii duminica , #vremea