Vreme deosebit de calda, dar apoi vine frigul - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 30 Septembrie 2019, ora 14:25
10166 citiri
Vreme deosebit de calda, dar apoi vine frigul - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea va fi foarte calda in urmatoarele zile, cu temperaturi peste normalul acestei perioade, dupa cum arata prognoza meteorologilor pentru perioada 30 septembrie - 12 octombrie.

Banat

In primele trei zile vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data (25 si 28 de grade). In urmatoarele doua zile se va raci, astfel incat in data de 4 octombrie media maximelor termice se va situa in jurul valorii de 15 grade. Va urma o incalzire treptata, pana in jurul datei de 10 octombrie, cand temperaturile maxime vor atinge in medie 19...20 de grade. In ultimele zile de prognoza se va racori usor.

In primele doua zile conditiile de ploaie vor fi reduse, apoi temporar vor fi posibile ploi aproape in fiecare zi, mai importante cantitativ in jurul datei de 3 octombrie.

Crisana

La sfarsitul lunii septembrie si in primele doua zile ale lunii octombrie vremea va fi calda pentru aceasta data, iar media temperaturilor maxime se va situa, in general, intre 24 si 26 de grade. In urmatoarele doua zile se va raci accentuat, iar intre 4 si 6 octombrie temperaturile maxime vor avea o medie de cel mult 14...15 grade. In intervalul urmator se va incalzi usor si treptat, iar media valorilor termice maxime va fi intre 16 si 18 grade.

Vor fi posibile ploi aproape in fiecare zi, mai importante cantitativ in jurul datei de 3 octombrie.

Transilvania

Pana pe 3 octombrie, desi vor avea variatii de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor mentine peste cele specifice perioadei, iar media lor va fi intre 22 si 26 de grade. Ulterior se va raci accentuat, astfel incat in zilele de 5 si de 6 octombrie vor fi 13 grade. Din data de 7 octombrie se va incalzi usor, iar pana la finalul intervalului de prognoza temperaturile maxime vor avea in medie valori cuprinse intre 15 si 17 grade.

Vor fi conditii de ploaie aproape in fiecare zi, posibil mai importante cantitativ in zilele de 3 si de 4 octombrie.

Maramaures

In primele 3 zile se vor inregistra valori termice mai ridicate decat mediile multianuale, iar media maximelor va fi intre 21 si 25 de grade. Pana in data de 4 octombrie se va raci cu 10...11 grade, astfel incat, intre 4 si 7 octombrie media temperaturilor maxime va ajunge sa se situeze in jurul valorii de 14 grade. O usoara incalzire a vremii se va resimti din 8 octombrie, dar pana la sfarsitul intervalului de prognoza maximele termice nu vor mai depasi, in medie, 17 grade.

Vor fi conditii de ploaie aproape in fiecare zi, iar in jurul datei de 3 octombrie pot fi mai importante cantitativ.

Moldova

Pana in data de 3 octombrie media maximelor termice se va situa intre 23 si 27 de grade, apoi se va raci, astfel incat in jurul datei de 7 octombrie vor fi 14 grade. In cea de a doua saptamana se va incalzi usor, temperaturile maxime vor avea o medie intre 15 si 18 grade.

Vor fi conditii de ploaie aproape in fiecare zi, dar mai ales intre 2 si 5 octombrie.

Dobrogea

In primele 5 zile de prognoza vremea va fi mai calda decat in mod normal la aceasta data, cu o medie a temperaturilor cuprinsa intre 23 si 26 de grade. Ulterior se va raci, iar pana la inceputul celei de a doua saptamani media maximelor termice va ajunge la 16 grade. In cea de a doua saptamana se va incalzi usor si vor fi intre 17 si 19 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 4 si 6 octombrie.

Muntenia

In ultima zi a lunii septembrie si in primele 3 zile ale lunii octombrie vremea va fi deosebit de calda, cu 28 de grade. Vor urma doua-trei zile de racire accentuata, cu aproximativ 11...12 grade, apoi se va incalzi usor si treptat, astfel incat in intervalul 7-13 octombrie temperaturile maxime vor avea o medie intre 18 si 20 de grade.

Din 3 octombrie vor fi posibile ploi aproape in fiecare zi, mai intense in jurul datei de 4 octombrie.

Oltenia

In primele patru zile de prognoza vremea va fi deosebit de calda, cu o medie a temperaturilor maxime de 26...28 de grade, apoi se va raci cu pana la 10 grade, astfel incat in 5 si in 6 octombrie aceasta va fi de doar 16 grade. In cea de a doua saptamana se va incalzi usor, iar media maximelor termice se va situa intre 17 si 20 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata dupa data de 2 octombrie, iar in zilele de 3, 4 si 5 octombrie vor putea fi mai intense.

La munte

Media temperaturilor maxime va avea variatii intre 18 grade in data de 2 octombrie si 6 grade in 5 si in 6 octombrie.

Vor fi ploi aproape in fiecare zi, mai intense in zilele de 3 si de 4 octombrie.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#vremea doua saptamani, #prognoza meteo doua saptamani , #vremea