Vreme rece si in zilele urmatoare

Duminica, 28 Decembrie 2008, ora 09:55
2579 citiri
Vreme rece si in zilele urmatoare

Vremea rece care s-a instalat peste Romania se va mentine si in zilele urmatoare si sunt asteptate ninsori in aproape toata tara.

Duminica, vremea va fi rece, geroasa dimineata si noaptea indeosebi in nord-estul si centrul tarii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in regiunile sudice si de rasarit. Va ninge slab, mai ales noaptea, local in Moldova si in zona Carpatilor Orientali si izolat in Dobrogea.

Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse intre -8 si 2 grade. Pe arii restranse, mai ales in zonele joase din vest si centru, va fi ceata asociata cu depunere de chiciura.

Regiunile de dincolo de Carpati sunt si duminica favorizate de vreme: soarele va fi destul de activ iar ceata putina, asociata cu depuneri de chiciura, este singurul fenomen meteo al zilei.

Aici, de altfel, sunt si cele mai ridicate valori termice din tara: 1, 2 grade in Banat, Crisana si Maramures. In Transilvania, insa, dupa o dimineata geroasa, la pranz maximele vor fi negative, pana la minus 8 grade in depresiunile estice.

Si luni va fi frig in toata tara, mai ales in nordul, nord-estul si centrul tarii. Cerul va fi temporar noros in estul si in sudul teritoriului si va ninge slab local in Moldova si in zona Carpatilor Orientali si izolat in rest.

In celelalte regiuni cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in Dobrogea, Moldova si in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 2 grade. Pe arii restranse va fi ceata asociata cu depunere de chiciura.

Marti, vremea se mai incalzeste, insa din pacate doar cu un singur grad Celsius. va mai ninge in estul si nordul tarii.

In zonele joase este posibil sa apara ceata asociata cu chiciura. Vantul va sufla slab pana la moderat iar la munte va prezenta intensificari.

Temperatura maxima va avea valori cuprinse intre minus 6 si 3 grade Celsius.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#vreme rece zapada, #ger ninsoare temperaturi , #vremea