Vremea in Bucuresti: de la canicula la ploi si iar canicula. La cat vor urca temperaturile

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 11:57
3385 citiri
Vremea in Bucuresti: de la canicula la ploi si iar canicula. La cat vor urca temperaturile
Ploile vor alterna cu temperaturile ridicate care vor provoca disconfort termic FOTO Pixabay

Vremea continua sa le faca surprize bucurestenilor. Chiar daca temperaturile ridicate incep sa fie resimtite usor-usor, ploile vor domoli caldura. Meteorologii prognozeaza, pana vineri seara, o vreme oscilanta, cu temperaturi caniculare, dar si cu episoade de instabilitate atmosferica.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in intervalul 23 iunie, ora 12.00 - 24 iunie, ora 9.00, in Capitala, vremea va fi calduroasa, cu disconfort termic ridicat, astfel incat indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, insa dupa-amiaza si seara probabilitatea pentru innorari, averse posibil torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina va fi ridicata.

Temperatura maxima va fi de 32 - 33 de grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 20 de grade.

Totodata, in perioada 24 iunie, ora 9.00 - 25 iunie, ora 21.00, vremea va deveni caniculara, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatura umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati).

Probabilitatea de aparitie a perioadelor cu instabilitate atmosferica (averse posibil torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina) va fi mai ridicata joi (24 iunie). Temperaturile maxime vor fi de 34 - 36 de grade, iar cele minime nu vor scadea sub 20 de grade.

ANM a emis, miercuri, o avertizare Cod rosu de canicula, valabila joi si vineri in sapte judete din vestul si nord-vestul tarii (Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj si Maramures), precum si alte atentionari Cod galben si Cod portocaliu de disconfort termic si instabilitate atmosferica, ce vizeaza restul tarii in cursul acestei zile.

Maximele anuntate sunt de 40 de grade Celsius, insa in bataia directa a razelor soarelui temperatura resimtita poate fi si cu 10 grade Celsius mai mare.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#vremea bucuresti 23 iunie, #prognoza meteo 23 iunie, #canicula Bucuresti, #prognoza meteo , #vremea