Cum va fi vremea în luna octombrie. Zonele unde va fi cel mai frig

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 10:40
5329 citiri
Cum va fi vremea în luna octombrie. Zonele unde va fi cel mai frig
Vremea se răcește în octombrie FOTO Pixabay

Mai sunt doar câteva zile până în luna octombrie, iar dacă până acum temperaturile nu au lăsat vara să plece, lucrurile se vor schimba.

Săptămâna 27.09.2021 - 04.10.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile extracarpatice, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cele mai ridicate temperaturi vor fi în partea de sud a țării, dar maximele nu vor trece de 12 grade Celsius.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în zona Munților Apuseni, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 04.10.2021 - 11.10.2021

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Temperaturile minime vor fi de 8 grade, iar cele maxime de 12 grade.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 11.10.2021 - 18.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Termometrele nu vor arăta mai mult de 12 grade Celsius.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 18.10.2021 - 25.10.2021

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Temperaturile medii nu vor trece de 10 grade Celsius.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudest.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#prognoza meteo, #vremea, #octombrie, #temperaturi , #vremea