Vremea se raceste brusc, atentie la problemele de sanatate

Duminica, 29 August 2010, ora 11:30
3167 citiri
Vremea se raceste brusc, atentie la problemele de sanatate

Dupa o sambata caniculara, duminica, vremea se raceste simtitor. In cele mai multe regiuni, aerul tropical va fi inlocuit de un val de aer polar.

Meteorologii au anuntat ca temperaturile scad cu pana la 12 grade, iar maximele nu vor mai trece de 25-28 de grade in sudul tarii. In Bucuresti, mercurul din termometre nu va urca peste 28 de grade. Vor fi 18-19 grade Celsius in estul Transilvaniei si nordul Moldovei.

Vor fi averse cu ploi si descarcari electrice in Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania si Maramures. In noaptea de duminica spre luni, pe Varful Omu din Bucegi, este posibil ca temperatura sa coboare chiar sub 0 grade Celsius si sa apara primii fulgi de nea. Valul de aer rece se va mentine si pe parcursul zilelor de luni si marti si sunt semnalate si averse.

De duminica, vremea se raceste brusc. Vezi cat vor tine frigul si ploile

Medicii atrag atentia ca aceste variatii bruste de temperatura creeaza probleme din punct de vedere medical, anunta Realitatea.net.

"Atunci cand variatiile sunt lente, exista toate mecanismele de termoreglare, adaptative pentru a nu fi probleme. Atunci cand sunt variatii bruste, mecanismele de termoreglare sunt depasite si pot aparea probleme. Cei care sufera cel mai mult vor fi cei care au afectiuni reumatismale, pulmonare si uneori cardiacii", a declarat pentru sursa citata medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Urgenta din Iasi.

UPDATE: 20 de persoane au ajuns, in acest sfarsit de saptamana, la Spitalul Clinic de Urgente "Sfantul Ioan" din Iasi, dupa ce au acuzat probleme respiratorii din cauza fluctuatiilor de temperatura.

"Recomandam persoanelor cu patologie cronica cardiaca, respiratorie si neurologica, endocrino-metabolice sa respecte indicatii de regim dietetic si tratamentul recomandat de medicul de familie. In cazul varstelor extreme, copii si batrani, recomandam o imbracaminte adecvata acestei perioade si un regim alimentar corespunzator", a declarat coordonatorul Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgente Sfantul Ioan din Iasi, dr. Tudor Ciuhodaru, informeaza Agerpres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#vreme rea, #ploi august 2010, #meteo august 2010 , #vremea