Momentul în care un șofer năvălește peste polițiști, în mașină, ca să-și recupereze permisul ce tocmai îi fusese luat VIDEO

Duminica, 22 Ianuarie 2023, ora 08:22
5254 citiri
Momentul în care un șofer năvălește peste polițiști, în mașină, ca să-și recupereze permisul ce tocmai îi fusese luat VIDEO
Momentul în care șoferul agresiv încearcă să își recupereze permisul de conducere FOTO Captură Video YouTube/ aktual24.ro

Un șofer care conducea agresiv pe autostrada A10 a fost oprit de un echipaj de poliție într-o parcare din județul Alba, însă lucrurile au degenerat într-un mod surprinzător.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 16.00. Potrivit IPJ Alba, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, aflat în serviciu pe Autostrada A10, a depistat un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebeș, al cărui conducător avea un comportament agresiv, potrivit Adevărul.

Acesta nu păstra o distanță de siguranță față de autovehiculele care circulau în fața sa și folosea, în mod repetat și nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți conducători auto să elibereze banda de circulație.

Polițiștii i-au solicitat documentele, iar acesta a refuzat să prezinte actul de identitate, fiind identificat în baza permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autoturismului, în persoana unui bărbat, de 39 de ani, din localitatea Cătanele, județul Argeș.

„Ulterior acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor, de a rămâne în autoturism și a pătruns în autospeciala de poliție, pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spațiul service.

Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale, în baza OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea polițistului, precum și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

Totodată, față de bărbat, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei pentru împiedicarea organelor de poliție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru săvârșirea de acte și gesturi obscene și adresarea de expresii și cuvinte jignitoare”, a transmis IPJ Alba.

Șoferul a fost sancționat cu două amenzi de aproape 10.000 de lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile. De asemenea, va fi acuzat de ultraj.

#sofer agresiv, #permis conducere, #politie , #eveniment