Șoferița care a plimbat un bărbat pe capota mașinii, prin centrul Bucureștiului, condamnată cu executare pentru tentativă la omor VIDEO

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 06:11
8774 citiri
Șoferița care a plimbat un bărbat pe capota mașinii, prin centrul Bucureștiului, condamnată cu executare pentru tentativă la omor VIDEO
Condamnare la închisoare cu executare în cazul bărbatului plimbat pe capota mașinii prin București FOTO captură video/digi24.ro

Ailin Ochian, șoferița în vârstă de 51 de ani care a luat pe capotă un bărbat și apoi l-a plimbat prin centrul Bucureștiului aproape doi kilometri, a fost condamnată la închisoare cu executare în regim de detenție printr-o sentință definitivă a Curții de Apel București.

Femeia a fost găsită vinovată pentru tentativă de omor. În primă instanță, femeia primise o pedeapsă mult mai blândă, de 7 luni de închisoare cu suspendare și plata unor cheltuieli judiciare în valoare de 9000 de lei.

Curtea de Apel București s-a pronunțat, marți 26 aprilie 2022, în dosarul privind tentativa de omor și a decis agravarea pedepsei dată de Tribunalul București în septembrie 2021. Ailin Ochian a fost condamnată la 3 ani și 5 luni de închisoare în regim de detenție, fiind găsită vinovată pentru tentativă de omor, loviri și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Incidentul în urma căruia femeia a ajuns să fie acuzată de tentativă de omor s-a petrecut în toamna anului 2015, în centrul Capitalei. Ailin Ochian se afla la volanul unui Fiat Punto și a fost implicată într-un accident auto minor, soldat doar cu pagube materiale. Accidentul s-a petrecut undeva în zona Unirii și s-ar fi putut finaliza cu o înțelegere amiabilă. Femeia a ales însă să fugă de la locul accidentului, continuându-și drumul spre Universitate. Celălalt șofer implicat a decis să o urmărească pentru a-i cere socoteală. A prins-o în timp ce staționa la un semafor, în zona hotelului Intercontinental. Când bărbatul s-a apropiat e mașina, femeia a refuzat stea la discuții și a demarat în trombă, luându-l pe capotă.

Bărbatul s-a ţinut agăţat de ştergătoarele maşinii fiind plimbat în această poziție, mai bine de doi kilometri prin centrul Bucureștiului, de la Universitate până la Romană. La un moment dat, când mașina condusă de Ailin Ochian a încetinit din cauza traficului aglomerat, tânărul a reușit să coboare, doar că femeia a accelerat luându-l din nou pe capotă. Cei doi au circulat în acest mod până în dreptul Secției 1 de Poliție, unde a fost blocată de ceilalți participanți la trafic, inclusiv de un Logan în care se aflau mai mulți polițiști civili. La verificarea actelor, echipajul de poliție a constatat că șoferița avea permisul de conducere expirat.

Trimisă în judecată pentru tentativă de omor, femeia a explicat în fața instanței că s-a speriat atunci când s-a trezit cu un bărbat pe capotă care o amenința și lovea cu pumnii în parbriz, ea neștiind că fusese implicată într-un accident. În plus, a susținut șoferița, în mașină se afla și copilul său minor, motiv pentru care s-a panicat și mai tare când a realizat că nu știe să blocheze ușile autoturismului, acesta fiind motivul pentru care a ales să nu oprească și să apeleze numărul unic de urgență.

Femeia a cerut să fie achitată, invocând faptul că nu a avut niciodată intenția să-i facă vreun rău bărbatului care s-a urcat în mod voit pe capota mașinii ei, acționând ”într-o manieră total iresponsabilă”, pentru a rezolva un accident minor, soldat doar cu zgârieturi ale caroseriei autoturismului.

Instanța a apreciat că, în ciuda acestor explicații, fapta există, bărbatul a fost expus unui risc real, având în vedere că incidentul s-a petrecut pe un tronson de drum intens circulat din București, la o oră de vârf (8 dimineața) și în condițiile în care mașinile rulau în anumite momente cu viteză de peste 60 de km/h.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Cum va fi vremea astăzi în țară și în București. Anunțul meteorologilor
Cum va fi vremea astăzi în țară și în București. Anunțul meteorologilor
Duminică, 21 aprilie, valorile termice se vor situa local sub normalul climatologic specific pentru această perioadă, îndeosebi în vestul şi sud-vestul teritoriului, potrivit meteorologilor....
#Sofer, #accident, #Bucuresti, #capota, #soferita, #condamnare, #inchisoare, #tentativa omor , #accident