Șoferi surprinși cu viteze uriașe pe autostrada A1. Au rămas fără permis și au primit amenzi usturătoare

Autor: N.G.
Marti, 10 Ianuarie 2023, ora 16:19
2898 citiri
Șoferi surprinși cu viteze uriașe pe autostrada A1. Au rămas fără permis și au primit amenzi usturătoare
FOTO Poliția Română

Doi șoferi din Alba și Cluj au fost surprinși de polițiștii din Sibiu în timp ce circulau pe Autostrada A1 cu 205 km/h și 208 km/h. Unul dintre aceștia nu purta centură și nu avea asupra sa actul de identitate și permisul de conducere.

Șoferul vitezoman a rămas fără permis 120 de zile și a primit o amendă de 1.740 de lei. Potrivit IPJ Sibiu, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat acțiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii încălcării regimului legal de viteză pe autostrada A1, în județul Sibiu.

Pe parcursul celor cinci ore, au fost verificate 76 de autovehicule, iar în urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de 27.000 de lei și au reținut opt permise de conducere.

Cele mai multe sancțiuni, 45, au fost aplicate conducătorilor auto care au încălcat regimul legal de viteză, în cazul a șase conducători auto fiind luată și măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Dintre cei 6 conducători auto, în cazul a 2 dintre ei polițiștii rutieri au dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Două permise de conducere au fost reținute pentru conducere pe banda de urgență, iar un permis a fost reținut pentru depășire neregulamentară. În jurul orei 14,35, la km. 268, pe sensul Sebeș – Sibiu, în zona localității Săliște, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 208 km/h, limita maxim admisă pe acest tronson de drum fiind de 130 km/h. Clujeanul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 652 de lei, precum și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

O oră mai târziu, în același punct de pe Autostrada A1, dispozitivul radar l-a surprins pe șoferul unui alt autoturism circulând cu viteza de 205 km/h. Întrucât bărbatul, în vârstă de 46 de ani, din județul Alba, nu purta centura de siguranță și nici nu avea asupra sa actul de identitate și permisul de conducere, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.740 de lei, precum și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva vor continua acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere.

#Sofer, #amenda, #viteza, #autostrada , #amenda
Comentarii