Șofer de autobuz prins în timpul serviciului cu o alcoolemie uriașă. Călătorii au reclamat că își clătina capul

Sambata, 01 Aprilie 2023, ora 15:23
2164 citiri
Șofer de autobuz prins în timpul serviciului cu o alcoolemie uriașă. Călătorii au reclamat că își clătina capul
Polițist FOTO / Facebook Poliția Română

Un şofer de autobuz din Buzău, aflat în timpul serviciului, a fost depistat cu o alcoolemie de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce călătorii au reclamat comportamentul său ciudat. Bărbatul a fost reţinut.

Bărbatul a fost oprit în trafic de poliţiştii de la Serviciul Rutier, anunţaţi de conducerea societăţii Transbus, care primise informaţii de la echipele de control ce-l observaseră pe şofer că are un comportament ciudat la volan, în timp ce transporta călători pe ruta Buzău-Vadu Paşii.

Bărbatul închidea ochii şi îşi clătina capul, fapte care au atras atenţia celor din jur.

"Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire şi, în urma verificărilor, au stabilit faptul că şoferul este un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Vadu Paşii.

De asemenea, întrucât acesta emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest. Alcooltestul a indicat o valoare de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat" transmite IPJ Buzău.

Ulterior, şoferul a refuzat deplasarea la spital în vederea recoltării de probe de sânge.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice" iar sâmbătă dimineaţă bărbatul a fost reţinut.

Conducerea societăţii de transport în comun din Buzău a anunţat că bărbatul în cauză este angajat de circa 4 ani şi nu a mai avut probleme în trecut. Din cauza acestui incident, bărbatului i se va desface contractul de muncă.

#Sofer, #autobuz, #alcoolemie, #alcool, #calatori, #politie , #politie