Tinere înșelate de un șofer de taxi care le-a promis că le facilitează angajarea pe posturi bine plătite. Prejudiciul este de 15.000 de lei VIDEO

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 18:52
1594 citiri
Tinere înșelate de un șofer de taxi care le-a promis că le facilitează angajarea pe posturi bine plătite. Prejudiciul este de 15.000 de lei VIDEO
Șoferul care le-a păcălit pe tinere FOTO / captură vidoe Poliția Română

Un bărbat ce oferea serviciide ride-sharing a fost ridicat miercuri, 22 martie, de polițiștii de la Investigații Criminale din București într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Șoferul ar fi avut discuții în perioada septembrie 2022 - prezent cu tinerele pe care le transporta, care aveau în jur de 20 de ani, privind existența unor posturi vacante (secretară, referend) în cadrul unei instituții publice.

Bărbatul se dădea drept comisar și se prefăcea că vorbește la telefon cu diferite persoane. Le arăta fetelor o legitimație făcută de el care atesta că lucrează la Antidrog. Când fetele îl credeau începea să le ceară bani fie pentru dosar, pentru fișa medicală, fie pentru flori și whiskey ca atenții.

”Din cercetări, s-a stabilit că, prin folosirea de calități mincinoase, respectiv că este angajat al instituției respective, prezentând o legitimație în acest sens, bănuitul ar fi indus în eroare persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că le poate facilita angajarea pe anumite posturi vacante.

Astfel, bărbatul ar fi pretins și primit diverse sume pentru îndeplinirea formalităților necesare înscrierii și completării dosarului de angajare, bani ce ar fi fost transferați prin intermediul unor platforme financiare”, arată Poliția Română într-o informare.

Șoferul a fost dus la audieri. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (6 acte materiale).

#Sofer, #inselaciune, #tineret, #bani, #prejudiciu, #locuri de munca , #politie