Schimbări făcute degeaba în Codul Rutier. Șoferii agresivi pot fi pedepsiți doar dacă sunt prinși de poliție. Titi Aur: ”Ar trebui intervenit în lege, dar cu atenție”

Vineri, 04 Februarie 2022, ora 04:15
8162 citiri
Schimbări făcute degeaba în Codul Rutier. Șoferii agresivi pot fi pedepsiți doar dacă sunt prinși de poliție. Titi Aur: ”Ar trebui intervenit în lege, dar cu atenție”
Șoferii stau la semafor FOTO: unsplash.com

Șoferii care au un comportament agresiv în trafic riscă amenzi usturătoare, începând cu 1 februarie. Ordonanța de urgență privind circulația pe drumurile publice, adoptată de Guvern ar trebui să aibă ca efect combaterea agresiunilor în trafic și să sancționeze mai dur abaterile de la legislația rutieră.

Sancțiunile pentru comportamentul agresiv în trafic se referă la amenzi cuprinse între 580 și 725 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Singura problemă este că șoferii agresivi pot fi sancționați doar dacă sunt văzuți de polițiști.

Titi Aur: ”Eu ca cetățean, ca șofer, pot să filmez orice însă nu pot să ”produc” o sancțiune pentru un participant la trafic pentru că nu există calea legală”

Expertul în conducere defensivă, Titi Aur, este de părere că legea ar trebui modificată în acest sens, însă ar trebui avut grijă și la aspectele legate de veridicitatea imaginilor.

Pentru că, deși poți să prezinți imagini video cu un șofer care conduce agresiv, înregistrate cu telefonul sau camera de pe mașină, acestea nu pot fi considerate probe decât dacă fapta acelui conducător auto produce un prejudiciu.

”Imaginile de pe camerele montate pe mașini nu pot fi folosite ca probe, din păcate, pentru că din punct de vedere legal nu se poate.

Pentru că s-a decis că dacă nu sunt camere omologate, imaginile nu pot fi probe, iar camerele omologate trebuie să fie și în mâna unui agent constatator. Degeaba am o cameră omologată, nici nu știu dacă am voie să o dețin, pentru că eu ca cetățean obișnuit nu pot, legal, să constat contravenția.

Eu ca cetățean, ca șofer, pot să filmez orice însă nu pot să ”produc” o sancțiune pentru un participant la trafic pentru că nu există calea legală”, a explicat pilotul Titi Aur.

Campionul de raliuri a mai arătat că, în cazul în care se va întocmi un proces verbal în baza acestor imagini, ”acesta pică din prima la contestație” și este de părere că legea ar trebui modificată.

”Ar trebui intervenit în lege, în primul rând. Dar și aici trebuie să se țină cont de două aspecte. Mai întâi, să se creeze un cadru legal prin care noi să putem face acest lucru. Dar trebuie să înăsprești și sancțiunile pentru cei care vin cu imagini false. Pentru că acum trendul este să faci tot felul de trucaje video.

Însă, până atunci, răspunsul este că, eu, șofer normal, oricâte camere aș avea pe mașină și oricâte demonstrații aș face că a fost într-un fel, nu am nicio șansă să produc un efect legal împotriva celui care a comis această contravenție. Chiar dacă este evident că persoana respectivă a făcut niște lucruri foarte grave”, a explicat Titi Aur.

Polițist: ”Dacă veniți cu filmarea de pe bord, polițiștii nu pot aplica sancțiune”

Sunt dese cazurile în care șoferii sună la poliție pentru a semnala că alți conducători auto au un comportament necivilizat în trafic. Însă, de cele mai multe ori, această dovadă de spirit civic nu are niciun efect asupra celui care conduce agresiv.

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Polițiștilor Europol a explicat de ce nu pot polițiștii amenda un șofer care conduce agresiv chiar dacă este filmat de ceilalți participanți la trafic.

”Elementul esențial care trebuia modificat, nu s-a modificat. Respectiv, posibilitatea de a constata faptele prin orice mijloace nu doar prin cele specifice pe care le avem noi.

Dar dacă veniți cu filmarea de pe camera de bord, polițiștii nu pot să aplice sancțiune.

Este foarte bine că se stabilește în mod concret ce înseamnă conducere agresivă însă modul de constatare nu s-a schimbat, fiind menținut cel din Legea inițială care spune clar că se constată în mod direct de către agentul constatator prin mijloace tehnice certificate și omologate”, a explicat Cosmin Andreica.

Avocat: ”Imaginile pot fi considerate mijloace de probă doar dacă în urma acestei agresivități în trafic s-a comis o faptă penală”

Avocatul Adrian Cuculis a explicat că, singura variantă pe care o avem ca să ne apărăm, în situația aceasta ”este ca un agent constatator, ca un polițist, să constate el, prin propriile simțuri, că într-adevăr există o contravenție săvârșită cu privire la agresivitatea aceasta din trafic”.

De multe ori, scene din trafic sunt postate pe rețelele de socializare, iar în unele cazuri polițiștii se autosesizează. Însă în cazul conducerii agresive, nici ceea ce vede toată lumea nu poate constitui probă relevantă.

”Dacă imaginile sunt postate pe rețelele de socializare poliția se poate autosesiza dar emiterea unui proces verbal de contravenție în aceste condiții aduce cu ușurință ca această persoană să poată contesta procesul verbal în instanță.

Imaginile pot fi considerate mijloace de probă doar dacă în urma acestei agresivități în trafic s-a comis o faptă penală, dacă a făcut accident, de exemplu. Dacă este vorba despre dosar penal”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

”Conform Codului Rutier, în momentul de față, constatarea contravenției se face prin mijloace tehnice omologate care la rândul lor să fie folosite de către un polițist. Cum este radarul, spre exemplu.

Nici măcar camerele de supraveghere de intersecție nu pot furniza probe în cazuri de conducere agresive, ele putând fi folosite doar în dosare penale”, a precizat avocatul

Ce este conducerea agresivă

Conform Ordonanței Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre

următoarele manevre:

a) deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens;

b) întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;

c) pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;

d) circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia;

e) folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație;

f) conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți;

g) mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la trafic care circulă în spatele acestuia;

h) realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;

i) conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.”

Cine stabilește dacă un șofer a condus agresiv

Potrivit Ordonanţei de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către poliţiştii de frontieră.

Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

În această situație, procesul-verbal se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după stabilirea identităţii conducătorului de vehicul, menţionându-se aceasta în procesul-verbal, fără a fi necesară confirmarea faptelor de către martori.

Dacă din cauza comportamentului agresiv a avut loc un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, amenda va fi între 870 și 1.160 lei. Dreptul de a conduce poate fi suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#soferi agresivi Politia Rutiera, #lege degeaba, #titi aur, #amenzi conducere agresiva , #soferi