Șofer oprit pe DN1 în urma unor focuri de armă. Bărbatul, rănit la picior. Avea două cuțite în mașină. Circulație îngreunată la ieșire din Capitală UPDATE

Duminica, 19 Iunie 2022, ora 19:57
9556 citiri
Șofer oprit pe DN1 în urma unor focuri de armă. Bărbatul, rănit la picior. Avea două cuțite în mașină. Circulație îngreunată la ieșire din Capitală UPDATE
Trafic îngreunat pe DN 1 FOTO / captură digi24

Un conducător auto a fost oprit duminică, 19 iunie, de polițiști în urma unor focuri de armă. Bărbatul a fost rănit de gloanțe și a fost transportat la spital. Șoferul era înarmat cu două cuțite.

UPDATE 19.45: Procurorul de caz a afirmat că bărbatul s-ar fi prezentat la locuinţa unei persoane, având asupra lui două arme albe. Persoana vizată a sunat la 112, apoi au venit alte apeluri.

„La faţa locului au venit echipaje de poliţie din cadrul Secţiei 2. Bărbatul s-a urcat în maşină şi a fugit de la faţa locului şi două echipaje de poliţie au pornit în urmărirea lui, prin cartierul Aviaţiei. Aici, unde ne aflăm, dar pe partea cealaltă, a fost un prim contact, când un echipaj de poliţie a rămas imobilizat pe partea dreaptă, ca urmare a coliziunii cu vehiculul persoanei în cauză”, a spus procurorul.

El a arătat că în momentul acela, s-au tras mai multe focuri de armă asupra roţilor vehiculului, iar maşina a făcut pană.

„Aşa a mers aşa, cu pană, şi urmărit de celălalt echipaj până la pod la Băneasa, a întors, a revenit pe sensul acesta, unde, în spatele meu, echipajul de poliţie l-a blocat. Unul dintre poliţişti l-a somat din nou să se oprească, el a încercat, din primele date, să ia arma din mână poliţistului şi apoi să coboare, dar nu a reuşit. A încercat să coboare din maşină pe partea dreaptă după ce i-a fost blocată portiera din stânga şi în acel moment, poliţistul a tras două focuri asupra lui, în zona inferioară a corpului”, a spus procurorul.

În cele din urmă, bărbatul a fost imobilizat şi transportat la spital, a mai arăgtat procurorul.

Întrebat dacă este recidivist, el a spus că din câte ştie, acesta nu este recidivist, dar exista un ordin de restricţie care îl viza.

UPDATE 16.27 Polițiștii au găsit în mașina oferului două cițite. Conducătorul auto ar fi încercat să ia pistolul de la un polițist.

Șoferul s-ar fi certat cu rudele și ar fi fost agresiv, acestea au sunat la 112, iar bărbatul a plecat cu mașina și cartierul Aviației. În zona Băneasa a fost oprit de oamenii legii, arată digi24.

UPDATE 15.48 Poliția a dat un comunicat privind șoferul care nu a oprit la semnalele oamenilor legii:

„La data de 19 iunie 2022, un echipaj de poliție din Sectorul 1, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, drept pentru care echipajul de poliție a plecat în urmărirea acestuia, pe DN1 București către Ploiești.

De asemenea, au fost solicitate, în sprijin, mai multe echipaje de poliție.

În cadrul urmăririi, polițiștii au folosit armamentul din dotare.

Autovehiculul a fost oprit de polițiști.

Din primele date, bărbatul a fost rănit, în zona membrelor inferioare, motiv pentru care polițiștii au solicitat un echipaj medical, pentru acordarea de îngrijiri.

Se fac verificări, pentru a se stabili motivul pentru care acesta nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor”, se arată în comunicatul poliției, citat de b365.ro.

Matorii, amintiți de sursa citată, susțin că șoferul a refuzat să oprească la un semafor, iar polițiștii l-au urmărit, dar și că o mașină a poliției a fost avariată.

Știre inițială

Un echipaj de poliție din Sectorul 1 a tras focuri de arme pentru a determina un șofer să oprească, arată realitatea.net.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, iar forțele de ordine au pornit în urmărirea acestuia, pe DN1 București către Ploiești.

Polițiștii au folosit armamentul din dotare, iar șoferul a oprit.

Din primele date se știe că bărbatul este rănit, în zona membrelor inferioare.

A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili motivul pentru care acesta nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, mai arată sursa citată.

Pe numele șoferului ar exista un ordin de protecție, șoferul ar fi încălcat ordinul de protecție pe care unchiul agresorului îl avea, lovindu-l pe acesta, arată b365.ro.

El a fost dus la Spitalul Militar pentru îngrijiri medicale, susțin jurnaliștii digi24.

Câți români care dețin mașini electrice au un singur autoturism. "Încă două termice, orice s-ar întâmpla, am cu ce să mă mișc"
Câți români care dețin mașini electrice au un singur autoturism. "Încă două termice, orice s-ar întâmpla, am cu ce să mă mișc"
Cei mai mulți șoferi sunt de acord că mașinile electrice sunt ideale pentru deplasări în oraș. Totuși nu toată lumea își permite să întrețină două sau mai multe mașini cu toate...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#soferi, #conducator auto, #DN1, #DN1 blocat , #soferi