Legea ”Anastasia”, adoptată în Senat. Șoferii băuți sau drogați care produc accidente cu victime vor merge direct la închisoare

Marti, 07 Februarie 2023, ora 10:15
8863 citiri
Legea ”Anastasia”, adoptată în Senat. Șoferii băuți sau drogați care produc accidente cu victime vor merge direct la închisoare
Soferii băuți sau drogați care provoacă accidente cu victime merg direct la închisoare FOTO Arhivă

Senatul a adoptat în unanimitate, ca primă Cameră sesizată, completarea Codului Penal cu o prevedere conform căreia şoferii depistaţi băuţi la volan sau sub influenţa substanţelor interzise, dar şi cei care conduc fără permis vor merge direct la închisoare dacă produc un accident rutier soldat cu victime.

În România, 100 de persoane îşi pierd anual viaţa în accidente rutiere provocate de şoferi aflaţi în astfel de situaţii, preciza iniţiatorul propunerii legislative, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

El a amintit că în dezbaterile publice a denumit această lege „Anastasia”, după numele unei fetiţe de patru ani, care a murit în faţa casei, după ce a fost lovită de o maşină la volanul căreia se afla un şofer fără drept de a conduce.

În fiecare an, aproximativ 20.000 de persoane sunt trimise în judecată pentru şofat fără permis, sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, iar, după adoptarea propunerii legislative, judecătorii nu vor mai putea să suspende executarea pedepsei cu închisoarea. Documentul merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, potrivit rador.ro.

#soferi, #sofer baut, #sofer baut accident, #inchisoare, #Cod penal, #Senat , #soferi