Acţiune de amploare a poliţiştilor pe litoral. Peste 1200 de șoferi au fost luați la bani mărunți

Duminica, 14 August 2022, ora 14:50
2244 citiri
Acţiune de amploare a poliţiştilor pe litoral. Peste 1200 de șoferi au fost luați la bani mărunți
Actiune de amploare a polițiștilor de la rutieră pe litoral FOTO News.ro

Poliţişti rutieri din întreaga ţară au desfăşurat o acţiune de amploare pe litoral, fiind verificaţi peste 1.200 de şoferi. În urma verificărilor au fost constatate 21 de infracţiuni şi tot atâtea contravenţii.

”Noaptea trecută, poliţiştii rutieri constănţeni, sprijiniţi de poliţişti rutieri ai Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai altor inspectorate de poliţie judeţene din ţară au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe psihoactive la volan”, a transmis, duminică Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că peste 1.200 de conducători auto au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test.

”În urma activităţilor, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 17 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (sub limita de infracţiune), conducătorilor auto fiindu-le reţinute, în vederea suspendării, permisele de conducere”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 21 infracţiuni, dintre care 14 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 2 pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

La acţiune au participat şi echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr.Aurel Greblea" Sibiu şi ale Gărzii de Coastă Constanţa.

De exemplu, poliţiştii rutieri au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.

”În urma testării cu aparatul drug-test, a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanţelor din sânge. Asupra conducătorului auto a fost găsită o folie cu substanţă vegetală”, au mai precizat poliţiştii.

De asemenea, echipajele au identificat un bărbat, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test, a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanţelor din sânge.

Un alt bărbat, de 44 de ani, a condus un autoturism, iar la testare rezultatul a fost pozitiv pentru metamfetamină.

Un alt şofer este suspectat că a consumat cocaină.

În toate cauzele s-au întocmit dosare penale.

Citește și:
Alarmă falsă de ninsoare pe Transalpina. Drumarii chemați de mai mulți șoferi nu au găsit zăpada
Alarmă falsă de ninsoare pe Transalpina. Drumarii chemați de mai mulți șoferi nu au găsit zăpada
Drumarii gorjeni s-au dus degeaba să deszăpezească Transalpina luni după-amiază, 3 octombrie. Potrivit Gazeta de Sud, care citează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova,...
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Comentarii