Acţiune de amploare a poliţiştilor pe litoral. Peste 1200 de șoferi au fost luați la bani mărunți

Duminica, 14 August 2022, ora 14:50
4304 citiri
Acţiune de amploare a poliţiştilor pe litoral. Peste 1200 de șoferi au fost luați la bani mărunți
Actiune de amploare a polițiștilor de la rutieră pe litoral FOTO News.ro

Poliţişti rutieri din întreaga ţară au desfăşurat o acţiune de amploare pe litoral, fiind verificaţi peste 1.200 de şoferi. În urma verificărilor au fost constatate 21 de infracţiuni şi tot atâtea contravenţii.

”Noaptea trecută, poliţiştii rutieri constănţeni, sprijiniţi de poliţişti rutieri ai Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai altor inspectorate de poliţie judeţene din ţară au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe psihoactive la volan”, a transmis, duminică Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că peste 1.200 de conducători auto au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test.

”În urma activităţilor, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 17 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (sub limita de infracţiune), conducătorilor auto fiindu-le reţinute, în vederea suspendării, permisele de conducere”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 21 infracţiuni, dintre care 14 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 2 pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

La acţiune au participat şi echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr.Aurel Greblea" Sibiu şi ale Gărzii de Coastă Constanţa.

De exemplu, poliţiştii rutieri au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.

”În urma testării cu aparatul drug-test, a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanţelor din sânge. Asupra conducătorului auto a fost găsită o folie cu substanţă vegetală”, au mai precizat poliţiştii.

De asemenea, echipajele au identificat un bărbat, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test, a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanţelor din sânge.

Un alt bărbat, de 44 de ani, a condus un autoturism, iar la testare rezultatul a fost pozitiv pentru metamfetamină.

Un alt şofer este suspectat că a consumat cocaină.

În toate cauzele s-au întocmit dosare penale.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#soferi, #droguri trafic, #litoral romanesc, #rutiera , #consum de droguri
Comentarii