Șoferița descurcăreață. A cumpărat cu 800 de euro un permis fals din Polonia și a circulat prin toată Europa aproape 8 ani

Autor: N.G.
Joi, 02 Februarie 2023, ora 04:05
12676 citiri
Șoferița descurcăreață. A cumpărat cu 800 de euro un permis fals din Polonia și a circulat prin toată Europa aproape 8 ani
Femeia a condus aproape 8 ani cu permisul fals FOTO Pixabay

O șoferiță s-a folosit timp de aproape 8 ani de un permis de conducere fals din Polonia pentru a conduce autoturisme în România și alte țări din Europa. A fost prinsă la vamă, când voia să intre în țară. Trimisă în judcată, a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare.

Șoferița (Carmen P.) a fost sancționată contravențional de trei ori, în martie 2016, octombrie 2018 și noiembrie 2018, pentru încălcări ale unor reguli rutiere, fără ca polițiștii să își dea seama că permisul acesteia era fals.

În ianuarie 2019, femeia dorea să intre în țară, dar la vamă s-a descoperit că permisul emis de autoritățile din Polonia nu era în regulă. Românii au cerut lămuriri, iar autorităţile poloneze au transmis că femeia nu figurează în baza lor de date privind evidenţa permiselor. Ulterior, s-a realizat și un raport de constatare criminalistică din care a rezultat că permisul de conducere era contrafăcut.

„Fiind audiată în calitate de suspectă, a declarat că în cursul anului 2011 a cunoscut la o petrecere, o persoană din România, care a ajutat-o să se angajeze în Polonia, unde a locuit şi a lucrat o perioadă. Persoana i-a spus că o ajută să intre şi în posesia unui permis de conducere polonez, fapt pentru care aceasta a dus-o la o şcoală de şoferi în Cracovia. A plătit suma de 500 euro acelei persoane care i-a promis că îi va rezolva un permis de conducere și i-a înmânat, în copie, actul de identitate şi două poze”, a declarat românca anchetatorilor.

A mai susținut că după aproximativ două săptămâni a primit un permis de conducere categoria B, eliberat la data de 14 aprilie 2011, și a mai plătit suma de 300 de euro. Cu acest permis de conducere a condus pe teritoriul României şi pe teritoriul altor state, până în ianuarie 2019.

În faţa instanţei, femeia a declarat că a urmat cursurile unei şcoli de şoferi în Polonia, fiind ajutată de către prietenul ei de la acea vreme. Instanța respins, însă, apărarea șoferiței susționând că ”permisul de conducere nu se obține plătind 800 de euro unei persoane fizice și predându-i o copie xerox de pe cartea de identitate și două poze”.

În 25 ianuarie 2023, Curtea de Apel Alba Iulia a condamnat-o definitiv pe femeie la pedeapsa de un an și 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de trei ani.

Citește și:
Cât de aproape este Polonia de un război cu Rusia. ”Își construiește puterea militară pentru a face ceea ce SUA și NATO nu vor face”
Cât de aproape este Polonia de un război cu Rusia. ”Își construiește puterea militară pentru a face ceea ce SUA și NATO nu vor face”
Polonia poate deveni avangarda NATO în Europa de Est, dacă Federația Rusă își duce agresiunea împotriva Ucrainei la un nou nivel. Acest lucru a fost declarat de analistul militar Hans Petter...
Polonia susține că axa Rusia-China e "periculoasă": "Ne umple de îngrijorare"
Polonia susține că axa Rusia-China e "periculoasă": "Ne umple de îngrijorare"
Premierul polonez Mateusz Morawiecki a calificat miercuri drept ''periculoasă'' axa China-Rusia, după ce liderul chinez Xi Jinping a încheiat o vizită la Moscova, relatează AFP. Vizita...
#soferita, #femeie, #permis de conducere, #fals, #Polonia , #justitie