Șoferiță cu Lamborghini, prinsă „zburând” cu 187 km/h. Lecția primită în procesul prin care a cerut recuperarea permisului

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 04:00
18802 citiri
Șoferiță cu Lamborghini, prinsă „zburând” cu 187 km/h. Lecția primită în procesul prin care a cerut recuperarea permisului
O șoferiță a fost prinsă de Poliție conducând un Lamborghini cu 187 km/h FOTO Pixabay

O șoferiță amendată cu 1.300 de lei și lăsată fără permis după ce a fost prinsă pe A2, la volanul unui Lamborghini, cu 187 km/h, a contestat sancțiunea în instanță. Judecătorul a menținut sancțiunea arătând că șoferița a dat dovadă de „o atitudine de indiferență față de dispozițiile legale”.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Fetești, o șoferiță amendată și lăsată fără permis din cauza vitezei a contestat procesul-verbal de contravenție arătând că „nu circulase cu mai mult de 50 km/h peste viteza maximă admisă”.

De asemenea, în cadrul procesului șoferița a cerut să se verifice buletinul de verificare metrologică a aparatului radar, dar și calitatea de operator radar a agentului constatator. În plus, șoferița lăsată fără permis a reclamat faptul că fapta pentru care a fost amendată este insuficient descrisă. „Deși se apreciază că petenta nu ar fi respectat viteza de mers, nu se precizează în concret poziţia acesteia pe A2 cu indicarea km, menţionându-se doar că a condus auto...pe A2”, s-a mai arătat în dosarul de la instanță.

Reclamanta i-a mai cerut judecătorului ca în cazul în care menține procesul-verbal să transforme amenda în avertisment.

Fapta, considerată deosebit de gravă

În procesul de la Judecătoria Fetești, Poliția a cerut menținerea amenzii arătând că șoferița „rula cu viteza de 187 km/h pe un sector de drum cu viteză maximă legală admisă de 130 km/h, depăşind astfel cu 57 km/h regimul legal de viteză”.

Polițiștii au mai arătat în proces că starea fapta șoferiței a avut „un caracter deosebit de grav” și „evenimentul putea avea urmări mult mai grave”. „Petenta a semnat procesul verbal de contravenţie şi nu a avut de făcut obiecţiuni, ceea ce poate fi considerată ca o însuşire a conţinutului procesului – verbal de contravenţie în sine, a abaterii săvârşite şi a consecinţelor survenite în urma nerespectării prevederilor legislative în vigoare”, s-a mai arătat în întâmpinarea depusă de Poliție.

Sancțiunea, menținută în instanță

Judecătoria Fetești a menținut sancțiunea aplicată de polițiști arătând că „viteza cu care circula petenta era una foarte mare, respectiv cu 57 km/h peste limita legală”.

„Instanţa consideră că fapta sa denotă o atitudine de indiferenţă faţă de dispoziţiile legale, care sunt menite a proteja atât pe cel care conduce un autoturism, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Astfel, instanţa consideră că urmarea imediată produsă de fapta petentei constă în naşterea unei stări de pericol social ridicat, atât pentru pietoni şi alţi şoferi, cât şi pentru petentul însuşi, pericol social ce justifică cuantumul amenzii aplicate”, se arată în sentința Judecătoriei Fetești, care poate fi atacată cu apel.

Judecătorul a mai punctate că „fapta de a circula cu o viteză atât de mare faţă de cea legală nu poate fi consecinţa unei neatenţii sau culpe uşoare a petentei, ci doar consecinţa unei lipse de interes vădite a acesteia faţă de dispoziţiile legale şi faţă de siguranţa traficului”.

„Instanţa consideră că acest gen de fapte contravenţionale este din ce în ce mai des întâlnit şi că este necesară sancţionarea contravenţională cât mai adecvată a acestor fapte pentru a se realiza scopul educativ şi preventiv al sancţiunii contravenţionale.

De asemenea, aceste fapte contravenţionale prezintă un grad de pericol social ridicat, prin aceea că pot conduce la pagube materiale importante, cât mai ales la consecinţe mult mai grave precum pierderea vieţii participanţilor la trafic sau vătămarea integrităţii lor”, a mai subliniat judecătorul care a pronunțat sentința prin care a fost menținută sancțiunea aplicată șoferiței cu Lamborghini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
Motociclist prins cu 242 de kilometri pe oră pe drumul vechi care leagă litoralul de Capitală
Motociclist prins cu 242 de kilometri pe oră pe drumul vechi care leagă litoralul de Capitală
Un motociclist a fost suprins sâmbătă, 13 aprilie, circulând cu 242 km/oră pe drumul vechi care leagă litoralul de București. Conducătorul auto a fost depistat de polițiștii rutieri pe...
#soferita, #lamborghini, #viteza, #amenda, #permis , #justitie