Șoferiță inconștientă, cu bebelușul în brațe la volanul BMW-ului, pe DN1: "A început să croșeteze nervos traficul, cu frânările și bruscările aferente"

Joi, 11 Mai 2023, ora 12:01
16941 citiri
Șoferiță inconștientă, cu bebelușul în brațe la volanul BMW-ului, pe DN1: "A început să croșeteze nervos traficul, cu frânările și bruscările aferente"
Șoferița surprinsă când ține copilul în brațe în timp ce conduce FOTO Facebook/ Alex Filip

Mulți părinți nu iau în serios siguranța copiilor atunci când cei mici îi însoțesc în mașină și nu îi țin în scaune speciale de transport.

Unii îi țin pe copii chiar pe locul din față al mașinii sau chiar la volan.

Șoferița unui BMW a fost văzută când conducea pe DN1 în timp ce își ținea copilul în brațe. Imaginile surprinse de un șofer au fost postate în mediul online.

"Doar pentru că ai un copil, nu te califică să fii părinte. Vă rog io, ziceți-mi că e un bebe de jucărie.

CC: Taticool

Loc: DN1, viteză 70km/ h. După ce duamna s-a simțit pozată, a început să croșeteze nervos traficul, cu frânările și bruscările aferente", scrie în textul care însoțește fotografiile.

"Sper că ai sunat la 112!"

Cei mai mulți dintre cei care au comentat se declară revoltați de situație.

"Sper că ai sunat la 112! Efectiv simt furie când văd astfel de părinți fără gram de responsabilitate față de propriii copii. Incredibil."

"No comment.... E plin de astfel de mămici iresponsabile."

Printre cei care au comentat, o mamă i-a luat apărarea:

"Doamne, ce de critici aici, majoritatea din partea bărbaților de parcă stați voi 24/ 24 cu un copil în primele luni de viață. Îi cunoașteți povestea? Aveți idee oare prin ce trece o femeie de recurge la astfel de lucruri? Eu aș încerca să o ajut nu să stau să fac poze. Poate avea o urgență medicală...ea sau copilul, din cauza unora care nu întind o mână, a încercat să se descurce singură, că așa fac mamele. Când mai vedeți astfel de situații, mai bine va oferiți să ajutați, fie cu transportul fie cu o soluție, încât mămica să nu meargă la volan cu copilul. Nu mai fiți așa răi."

"E iresponsabilă și pune în pericol nu doar viața copilului"

"Dacă avea urgență medicală, sună la Ambulanță, nu pleca cu el în brațe și punea frâne inutile. Hai să lăsăm chestiile astea, "vai ce chinuită e ea că mama". O fi, toată lumea e chinuită de ceva, dar nu se plânge toată ziua în stânga și în dreapta. Sunt expirate... Tot respectul pentru mame, tot respectul pentru tați, tot respectul pentru doctori, tot respectul pentru bunici, tot respectul pentru femei bărbați, etc, dar 0 respect pentru cei care se vaită că vai Doamne, noi facem totul și voi restul nu faceți nimic.

Persoana respectivă e iresponsabilă și pune în pericol nu doar viața copilului, ci și pe a celorlalți participanți la trafic. Atât... Lasă-ne cu laudele tale, că nu ai tu cui să le spui."

"Trebuia să suni la poliție îi dădeai nr de mașină, îi spuneai direcția și aveau ei grijă ca data viitoare să nu se mai întâmple asta."

"Să zici merci că nu avea şi telefonul în mână"

"Chiar mai periculoasă este practicarea ciclismului de copii pe drumurile publice (cum ar fi DN1), chiar dacă sunt însoțiți de adulți: ei nu au instincte dezvoltate pentru a se proteja de trafic (în general au o problemă cu asta foarte mulți cicliști care nu posedă permis, darămite copiii). Dar, ce să facem: ipocrizia ne copleșește și ne-am obișnuit să conviețuim cu ea."

"Să zici merci că nu avea şi telefonul în mână."

"Din păcate, asta se întâmplă pentru că poliția rutieră nu mai supraveghează de mult traficul și participanții la trafic, singurul lor scop fiind să țină cale deschisă politicienilor și coloanelor oficiale. Când nu fac asta, se odihnesc pe la umbră ascunși pe străduțe înfundate."

"Doamne ferestre. Absolut nicio scuză nu poate fi valabilă în acest caz. Mi se pare atât de trist și iresponsabil că în ziua de azi când există atâtea informații și dovezi, un părinte să facă așa ceva. Mi se întâmplă frecvent să îi văd ținuți pe scaunul din dreapta, dar așa ceva nu am mai văzut."

"Frate eu am dat peste una d'asta (că numai mamă nu e) care îl alăpta de la sân efectiv, la semafor în Victoriei. Mi s-a părut incredibil. M-am dus instant la echipajul din piață și le-am spus. S-au dus după ea, a fost oprită, dar sfârșitul nu îl știu".

Quarterly Report - Editia 4

Accident cu șapte autovehicule pe DN1, în apropiere de Ploiești FOTO
Accident cu șapte autovehicule pe DN1, în apropiere de Ploiești FOTO
Un accident în care au fost implicate mai multe autovehicule a avut loc luni după-amiază, 20 mai, pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, traficul fiind blocat şi deviat pe sensul către...
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
#soferita, #bmw, #DN1, #bebelus, #volan , #soferi