Uipath, compania fondată de românul Daniel Dines, face concedieri. Câți oameni dă afară și care sunt motivele

Marti, 09 Iulie 2024, ora 19:24
5325 citiri
Uipath, compania fondată de românul Daniel Dines, face concedieri. Câți oameni dă afară și care sunt motivele
Uipath, compania fondată de românul Daniel Dines face concedieri FOTO uipath.com

Compania românească UiPath concediază aproximativ 10% din forța de muncă globală, adică peste 400 de persoane dintr-un total de circa 4.200 de angajați, începând cu data de 1 iulie 2024.

Cea mai mare parte a acestei reduceri urmează să aibă loc până la sfârșitul primului trimestru al anului fiscal 2026. Compania nu a detaliat dacă aceste concedieri vor afecta și activitatea din România.

Aceasta este prima decizie luată de Daniel Dines după ce a revenit în fruntea companiei, scrie economedia.ro.

Concedierile UiPath vin pe fondul unei piețe tech tensionate la nivel mondial. Marii giganți din sectorul tehnologiei au operat concedieri masive în ultimele luni. Potrivit platformei layoffs.fyi, doar în acest an, la nivel global, 204 companii tech au concediat aproape 50.000 de angajați (49.978, mai precis). Aceste concedieri au mai multe explicații, printre care angajările excesive din pandemie, avântul inteligenței artificiale sau presiunea investitorilor ca aceste companii să își reducă din cheltuieli și să oferte rezultate de profitabilitate mai bune (în general companiile tech au cheltuieli mari în timp scurt pentru cercetare-dezvoltare și pentru a crește rapid).

UiPath transmite că a aprobat aceste restructurări pentru "a-și gestiona cheltuielile de exploatare".

"Această reducere a forței de muncă are scopul de a stimula în continuare eficiența operațională și centrarea pe client. Aceste schimbări reflectă eforturile de remodelare a organizației prin eficientizarea structurii companiei, în special în ceea ce privește funcțiile operaționale și corporative, prin prioritizarea mai bună a investițiilor noastre în marketing și prin concentrarea investițiilor noastre în cercetare și dezvoltare pe inteligența artificială și pe promovarea inovării în cadrul platformei noastre", arată un anunț al companiei.

Compania estimează că va suporta costuri cuprinse între 15 și 20 de milioane de dolari legate de beneficiile de concediere a angajaților și între aproximativ 2 și 5 milioane de dolari în legătură cu ieșirea din contractul de închiriere și alte costuri contractuale. Costurile totale anticipate de restructurare de aproximativ 17-25 de milioane de dolari se preconizează a fi, în principal, cheltuieli în numerar și se așteaptă să fie suportate până în primul trimestru al anului fiscal 2026.

Un mare producător de zahăr închide o fabrică din România. Sindicaliștii spun că vor reclama compania
Un mare producător de zahăr închide o fabrică din România. Sindicaliștii spun că vor reclama compania
Fabrica de zahăr de la Buzău, deținută de firma austriacă Agrana, se va închide în mai puțin de trei luni, conform unor informații apărut în presă luni, 22 iulie. Producția de zahăr...
Reacția lui Iohannis când, în timpul unui discurs, a sunat un telefon în sală: ”Complicat, domnule ambasador...” VIDEO
Reacția lui Iohannis când, în timpul unui discurs, a sunat un telefon în sală: ”Complicat, domnule ambasador...” VIDEO
Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri, 24 iulie, la Palatul Cotroceni, un discurs cu prilejul primirii șefilor de misiuni diplomatice, a șefilor oficiilor consulare și a directorilor...
#software, #companie, #UiPath, #concedieri, #Daniel Dines , #Uipath
  1. NATO, îngrijorată de problemele majore ale apărării la granița războiului: ”Europa ar trebui să fie pregătită să arate dinții”
  2. Clipe de coșmar pentru o profesoară, după ce a fost atacată de o haită de câini, în plină stradă: „Am leșinat”. Reacția autorităților locale
  3. Admitere 2024: Care sunt liceele din România cu cele mai mari medii, după repartizare
  4. Trecători amenințați într-un parc cu pistolul de un ucrainean. Bărbatul a fost încătușat pe loc VIDEO
  5. Scenariu bombă la Kremlin: Serghei Șoigu ar pute reveni în fruntea ministerului rus al Apărării
  6. Panică la metrou, în stația Unirii. Trenul s-a oprit după ce un călător a apăsat butonul de urgență
  7. Ospătarii și vânzătorii de pe litoral, agresați verbal când cer buletinul minorilor care vor să cumpere alcool și tutun
  8. Opt percheziții într-un dosar cu produse contrafăcute. Prejudiciul se ridică la 4,8 milioane de lei FOTO/VIDEO
  9. Țara europeană care a luat măsuri urgente pentru salvarea hanurilor de țară. Cum funcționează metoda „Schnitzel Bonus”
  10. O mare televiziune anunță că vrea să dea afară 500 de angajați în următorii doi ani