Ministrul Apărării Serghei Șoigu a inspectat postul de comandă al trupelor ruse care luptă în Ucraina VIDEO

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 20:45
2538 citiri
Ministrul Apărării Serghei Șoigu a inspectat postul de comandă al trupelor ruse care luptă în Ucraina VIDEO
Șoigu în inspectie FOTO/captură video telegram Ministerul rus al Apărării

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a efectuat marţi o inspecţie a postului unificat de comandă al trupelor ruse care luptă în Ucraina şi a ascultat un raport despre situaţia operaţională de pe front, prezentat de comandantul acestor forţe, generalul Serghei Surovikin, informează EFE.

Ministerul rus al Apărării a transmis într-un scurt comunicat despre vizita lui Şoigu, care este de asemenea general de armată.

În afară de situaţia de pe linia frontului, Şoigu a fost informat despre aprovizionarea celor mobilizaţi, după numeroase reclamaţii cu privire la condiţiile proaste de cazare, lipsa hranei calde şi a lemnului de foc pentru încălzire, instruirile de tragere deficitare şi dotarea cu arme învechite.

Potrivit preşedintelui rus Vladimir Putin, aproximativ 50.000 din cei 318.000 de mobilizaţi sunt în prezent în misiuni de luptă, în timp ce restul se află în diferite faze de pregătire.

În aprilie, presa occidentală a relatat că Kremlinul l-a numit pe generalul Aleksandr Dvornikov, cu experienţă anterioară în Siria, ca primă verigă în lanţul de comandă pentru a conduce campania de război în Ucraina.

Numirea lui Surovikin, 'erou al Rusiei' pentru participarea la războiul din Siria şi care a fost implicat în conflictul armat din Tadjikistan şi în al doilea război cecen, a fost bine primită de criticii comandamentului militar responsabil pentru operaţiunea de război din Ucraina, cum ar fi liderul cecen Ramzan Kadîrov şi fondatorul companiei de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Forţele ucrainene au recucerit aproape 2.000 de kilometri pătraţi în cadrul contraofensivei lor din sudul ţării, în timp ce în est au eliberat cel puţin nouă oraşe în regiunea Lugansk, potrivit surselor din Kiev, notează EFE.

În prezent, Rusia înregistrează doar progrese foarte lente în regiunea Doneţk, unde au loc cele mai aprige lupte în zona oraşului Bahmut.

Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Războiul sângeros al Rusiei din Ucraina nu se oprește în ciuda faptului că s-au înregistrat sute de mii de victime de ambele părți. Fricile unei escaladări sunt tot mai accentuate în...
Rusia a început producția unui nou tip de bombe. De ce aceasta ar putea pune probleme Ucrainei VIDEO
Rusia a început producția unui nou tip de bombe. De ce aceasta ar putea pune probleme Ucrainei VIDEO
Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a vizitat mai multe fabrici de armament în apropiere de Nijni Novgorod, în centrul Rusiei, între care una fabrică bombe aeriene de tip FAB-3000 -...
#soigu, #ministru, #aparare, #Serghei Soigu, #trupe ruse, #Inspectie , #Razboi Ucraina