Un militar rus care a luptat în Ucraina a fost expulzat la intrarea în Republica Moldova. Cum a fost făcută identificarea sa

Vineri, 31 Martie 2023, ora 19:23
3670 citiri
Un militar rus care a luptat în Ucraina a fost expulzat la intrarea în Republica Moldova. Cum a fost făcută identificarea sa
Pașaportul soldatului rus FOTO Poliția de frontieră R Moldova

Poliția de frontieră a Moldovei a identificat, vineri, 31 martie, pe Aeroportul Internațional Chișinău un militar rus care a luptat împotriva Ucrainei. Ocupantul a încercat să intre în țară și să ajungă la Tiraspol, în Transnistria.

În timpul interogatoriului, invadatorul rus a fost confuz în mărturia sa, dar a încercat cu disperare să-i înșele pe polițiștii basarabeni. Drept urmare, rusului nu i s-a permis să intre în țară și a fost trimis înapoi în Federația Rusă.

După ce au fost analizate paginile invadatorului de pe rețelele de socializare, s-a dovedit că a luptat în zona Mariupol și Volnovakha. Se poate decât să ghicească scopurile vizitei sale în Moldova, unde Kremlinul încearcă să „agite apele” în mod activ în ultima lună.

În ultimele 24 de ore, Moldova a interzis intrarea la 24 de străini. Partidul Maiei Sandu a cerut eliberarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei cu ajutorul forțelor NATO și ucrainene care luptă cu armata lui Putin.

Între timp, un ofițer al Forțelor Armate ale Ucrainei, Taras Berezoveț, a avertizat că Rusia ar putea crea o provocare în Moldova pentru a acuza ulterior Ucraina că încearcă să elibereze Transnistria de ocupanții ruși.

#soldat rus, #expulzare, #Republica Moldova, #razboi Ucraina , #Republica Moldova