Singura țară europeană care nu a fost de acord ca soldații din Ucraina să fie antrenați în UE

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 08:08
18026 citiri
Singura țară europeană care nu a fost de acord ca soldații din Ucraina să fie antrenați în UE
Soldaţii ucraineni urmează să fie instruiţi în statele UE FOTO Twitter/ NEXTA

Soldaţii ucraineni urmează să fie instruiţi în statele UE.

Ungaria a fost singura țară europeană care nu a susținut inițiativa de a pregăti militarii din Ucraina în țările Uniunii.

Ungaria va ignora o decizie luată la nivelul Uniunii Europene de a efectua o misiune de antrenament pentru militarii ucraineni. Conform Tass, Ungaria nu consideră „o idee bună” inițiativa și nu va participa la aceasta, a anunțat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, potrivit digi24.ro.

„Dacă închidem complet canalele de comunicare cu Rusia, atunci vom pierde chiar și speranța pentru pace”, a adăugat Szijjarto.

O nouă misiune de instruire pentru militarii ucraineni a Uniunii Europene a primit undă verde din partea miniştrilor de externe, luni, la Luxemburg, informează DPA.

Misiunea militară de instruire "va antrena Forţele Armate ucrainene în aşa fel încât ele să-şi poată continua lupta curajoasă", a declarat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, într-un comunicat.

Miniştrii de externe ai statelor UE şi-au dat acordul pentru misiune după ce o altă rachetă rusească şi un atac cu dronă au zguduit Kievul luni dimineaţă.

Ultimele atacuri asupra Kievului "au făcut să fie clară brutalitatea cu care acest război continuă", a declarat ministrul de externe german Annalena Baerbock la sosire, subliniind importanţa susţinerii Ucrainei.

Soldaţii ucraineni urmează să fie instruiţi în statele UE, în timp ce sediul administrativ al misiunii va fi la Bruxelles, a precizat Borrell în comunicatul său, în timp ce mandatul misiunii este de doi ani.

Primele programe de instruire vor începe la jumătatea lunii noiembrie şi un total de 12.000 de soldaţi ucraineni, inclusiv recruţi, urmează să participe, între care şi 2.800 de soldaţi care vor beneficia de antrenament special, a declarat un oficial UE de rang înalt.

Misiunea pentru Ucraina este potenţial "cea mai mare misiune pe care a avut-o UE vreodată", a spus ministrul danez de externe Jeppe Kofod, adăugând că Danemarca va participa la un proiect de apărare a UE pentru prima dată.

Danemarca a renunţat recent la un aşa numit "opt-out" pentru a se alătura cooperării în materie de apărare a blocului comunitar, în urma unui referendum derulat după declanşarea invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

Irlanda vrea să ajute Ucraina în lucrul cu explozibili şi în operaţiunile de deminare, a declarat ministrul de externe irlandez Simon Coveney, dând în acest sens exemplul misiunii de instruire a UE în Mali pentru a furniza asistenţă similară.

Miniştrii de externe ai UE au fost de acord cu deblocarea a încă 500 de milioane de euro în asistenţă militară pentru Ucraina, ceea ce ridică suma totală alocată de la începutul invaziei Rusiei în februarie la 3,1 miliarde de euro.

Miniştrii de externe ai UE şi-au dat deja acordul pentru o misiune de monitorizare a regiunii de frontieră dintre Armenia şi Azerbaidjan în cadrul eforturilor diplomatice ale blocului comunitar de a restabili pacea în regiune.

Relaţiile blocului comunitar cu China urmează de asemenea să fie discutate luni, înainte ca subiectul să fie abordat la Bruxelles la Consiliul European din această săptămână.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Luaţi-vă pălăria şi plecaţi!”, îi îndeamnă Viktor Orban pe oficialii UE. „Politicienii sunt conduşi de logica războiului”
„Luaţi-vă pălăria şi plecaţi!”, îi îndeamnă Viktor Orban pe oficialii UE. „Politicienii sunt conduşi de logica războiului”
Premierul ungar Vikor Orban a afirmat vineri, 19 aprilie, că oficialii care conduc instituţiile UE trebuie înlocuiţi după alegerile europarlamentare, întrucât nu merită încă o şansă,...
Liderii UE se concentrează asupra Iranului, dar sunt incapabili să demonstreze o forță reală împotriva lui Putin
Liderii UE se concentrează asupra Iranului, dar sunt incapabili să demonstreze o forță reală împotriva lui Putin
Două conflicte vor concura pentru a atrage atenția liderilor UE care se vor reuni în această săptămână pentru un summit. Unul este cel din Ucraina, unde pot face diferența, și celălalt...
#soldati ucraineni, #UE, #Uniunea Europeana, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina