Agenția de turism ce și-a declarat insolvența, stricând vacanțele a zeci de români. Acționarul majoritar părăsise afacerea

Luni, 22 August 2022, ora 18:14
25166 citiri
Agenția de turism ce și-a declarat insolvența, stricând vacanțele a zeci de români. Acționarul majoritar părăsise afacerea
Plajă din Antalya FOTO: PIxabay.com

O agenție de turism și-a anunțat insolvența lăsând zeci de români fără cazare în Turcia. Administratorul companiei se află în prezent în Turcia pentru a soluţiona problemele pe cale amiabilă şi se va prezenta miercuri la sediul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Compania care are acum probleme se numește Soley Tour, potrivit News.ro. Aceasta a intrat în incapacitate de plată. Alți turoperatori din România au anunţat că încearcă să ajute turiştii care au fost afectaţi, care fie sunt blocati în destinaţia de vacanţă, fie au rămas fără vacanţa plătită.

Acționarul român a părăsit afacera la finalul anului trecut

Unele companii de turism anunţă pe grupurile de Facebook că oferă transportul gratuit, în limita locurilor disponibile pentru românii rămaşi în vacanţă în Turcia.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat luni, 22 august, că, în urma demersurilor pentru identificarea situaţiei în care se află Agenţia de Turism Soley Tour, deţine informaţia, comunicată verbal de către administratorul societăţii, potrivit căreia acum 78 de turişti care au achitat pachete turistice de la Soley Tour se află în Turcia şi au asigurate cazarea şi transportul de către agenţia de turism.

Soley Tour este agenţie de turism româno-turcă, înfiinţată în anul 2020, avându-l acţionar majoritar pe Ionuţ Nedea, proprietarul Litoralulromanesc.ro, care vinde vacanţe la Marea Neagră. În acest business, Ionuţ Nedea s-a asociat cu Erdinc Adali, iar Nedea a părăsit Soley Tour la sfârşitul anului 2021.

”În urma demersurilor echipei Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului pentru identificarea situaţiei în care se află agenţia de Turism Soley Tour, MAT deţine următoarele informaţii comunicate verbal de către administratorul societăţii:

1. La această oră, 78 de turişti care au achitat pachete turistice de la Soley Tour se află în Turcia şi au asigurate cazarea şi transportul de către agenţia de turism.

2. Administratorul Agenţiei Soley Tour se află în prezent în Turcia pentru a soluţiona problemele identificate pe cale amiabilă şi se va prezenta miercuri la sediul MAT pentru efectuarea verificărilor dispuse de către minister.

MAT doreşte să le mulţumească tuturor agenţiilor de turism care şi-au arătat disponibilitatea pentru asigurarea gratuită a serviciilor de transport de întoarcere în ţară a turiştilor care s-ar afla în imposibilitatea de a achita preţul necesar. Este un gest extraordinar de solidaritate!”, anunţă ministerul.

Cum vor fi aduși românii în țară

Informaţii de contact ale agenţiilor de turism care pot oferi gratuit transportul din Antalya către România pentru turiştii care au achiziţionat pachete de la agenţia de turism Soley Tour. Cocktail Holidays oferă transportul gratuit, în limita locurilor disponibile, în zilele: 22, 27, 29 august către Bucureşti şi 25 august către Iaşi.

”Contact: luciana.pricop@cocktailholidays.ro, Christian Tour https://christiantour.ro/contact, Prestige Tours Contact: oana.ginga@prestigetours.ro, Mr.Peter Company https://mrpeter.ro/ro/contact”, arată Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Totodată, ministerul precizează că turiştii români pot lua legătura cu Secţia Consulară a Ambasadei României din Ankara în cazul unor situaţii neprevăzute şi dacă au nevoie de ajutor: https://ankara.mae.ro/contact.

”Dragi parteneri,După cum bine stiti, astăzi turismul românesc a mai suferit o lovitură. Agenţia Soley Tour a intrat în incapacitate de plată. Regretăm cele întâmplate colegilor noştri şi dorim să vă oferim o mână de ajutor. Pentru a face faţă situaţiei generate dorim să vă asigurăm că echipa noastră va face tot posibilul pentru a fi alături de voi.

Deoarece foarte multi turişti au fost afectaţi: sunt blocaţi în destinaţie sau pur şi simplu au rămas fără vacanţa plătită, noi vom pune la dispoziţie întreaga infrastructură pentru a remedia cât putem impactul negativ.

Pentru că respectăm dreptul la vacanţă, dorim să ajutăm toţi turiştii şi agenţiile să treacă mai uşor peste aceste impedimente şi astfel venim către voi cu următoarele soluţii:

1. Pentru cei blocaţi în destinaţie: Asigurăm returul gratuit, turiştilor aflaţi în Antalya indiferent de oraşul de plecare sau compania aeriană, în limita locurilor disponibile.

2. Pentru cei ce urmează să plece în vacanţă: Pentru cursele din Arad (23.08), Tg. Mureş (25.08) şi Baia Mare (26.08) oferim posibilitatea de a păstra biletele de avion, fără costuri, cu retur la 7 nopţi, celor care doresc şi pot să-şi asigure serviciile la sol (cazare + transfer)”, anunţă Christian Tour, pe un grup de specialitate de pe Facebook.

Pentru celelalte plecări, Christian Tour pune la dispoziţie bilete de avion, la preţ net, tuturor agenţiilor cu rezervări afectate de acest incident.

”Împreună cu partenerul local, vom face toate eforturile necesare astfel încât să putem prelua inclusiv rezervările la sol (cazare + transfer), cât mai aproape de condiţiile în care au fost rezervate (EB/SPO). Sperăm ca aceste măsuri să vină în sprijinul tuturor celor afectaţi şi să atenueze problemele generate. În aceste zile grele, vă stăm la dispoziţie cu orice stă în puterea noastra”, precizează reprezentaţii Christian Tour.

Quarterly Report - Editia 4

Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, îl acuză marți, 28 mai, pe Nicușor Dan că va distruge lucrările făcute în campania electorală de Radu Mihaiu pe strada...
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, președintele PNL a afirmat că Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei și că acest lucru este demonstrat de faptele și rezultatele sale. Liderul...
#SoleyTour, #insolventa, #Ionut Nedea, #Erdinc Adali, #vacanta Turcia, #turisti cazare, #MAT , #stiri vacanta
Comentarii