Motivele pentru care șomajul se menține ridicat în rândul tinerilor. Angajator: „Vin cu o idee fals indusă din facultate”

Sambata, 01 Aprilie 2023, ora 20:03
15085 citiri
Motivele pentru care șomajul se menține ridicat în rândul tinerilor. Angajator: „Vin cu o idee fals indusă din facultate”
Interviu pentur un job FOTO / pexels

Rata șomajului în rândul tinerilor se menține ridicată, susțin specialiștii în recrutare. Mulți dintre viitorii angajați cer salarii pe care angajatorii le consideră prea mari.

Tinerii fără experiență care caută un loc de muncă cer salarii plecând de la 3.500 de lei în mână. Unii își doresc și un job pe care să-l facă de acasă, reiese din interviurile realizate de Știrile TVR la Târgul de Cariere de la Sala Palatului.

"Dacă aș avea 3.000 de lei în mână, undeva chiria ar fi 1.500 de lei plus utilități. Să zicem că se duce în 2.000 de lei. Și aș rămâne cu 1.000 de lei în mână. Și asta ar însemna destul de puțin”, a afirmat un tânăr pentru sursa citată.

De partea cealaltă, anagajatorii susțin că unii tineri, deși au trecut prin procesul de selecție, se răzgândesc înainte de oferta finală.

”Poate vin cu o idee fals indusă din facultate cum că ai intrat azi în câmpul muncii, ai ajuns la un job stabil și peste 3 luni ai ai promovat. Sau șase luni”, consideră un angajator intervievat la Sala Palatului, potrivit publicației amintite.

Specialiștii în recrutare susțin că un alt motiv pentru care tinerii nu-și găsesc ușor joburi îl constituie cerințele salariale considerate prea mari.

Rata șomajului în rândul tinerilor cu vârste intre 15 și 24 de ani se menține la peste 22%, arată Institutului Național de Statistică.

#Somaj, #tineri, #loc de munca, #pretentii, #angajatori , #somaj
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Sunt prea educati sa primeasca o slujba. Bine platita