Persoanele care nu se pot ține de dietă și de exerciții fizice ar putea avea o problemă banală, dar adesea ignorată

Luni, 20 Martie 2023, ora 01:24
4023 citiri
Persoanele care nu se pot ține de dietă și de exerciții fizice ar putea avea o problemă banală, dar adesea ignorată
Femeie care doarme FOTO Unsplash

Un somn odihnitor este asociat cu bunăstarea fizică și psihică. Deși oamenii sunt conștienți de importanța somnului, uneori ignoră acest aspect și consideră că se pot descurca și cu mai puține ore de odihnă deoarece au alte priorități. Totuși, consecințele se resimt pe numeroase planuri.

Un nou studiu arată că oamenii care dorm suficient obțin rezultate mai bune când vine vorba de dietă și de exerciții fizice. Participanții la cercetare au fost monitorizați timp de un an și au fost culese date cu privire la programul de somn, la începerea unei diete cu scopul pierderii în greutate și la programul de exerciții fizice, potrivit healthline.com.

Toți participanții erau fie supraponderali, fie obezi. Rezultatele inițiale au sugerat că oamenii care s-au odihnit corespunzător au avut mai multe șanse de a-și atinge obiectivele cu privire la pierderea în greutate.

Deși asocierea nu a fost atât de puternică deoarece numărul participanților nu a fost suficient de mare pentru a fi important din punct de vedere statistic, fiind doar 125 de oameni, rezultatele rămân utile.

”Un astfel de studiu generează ipoteze și sugerează o legătură între un somn odihnitor și capacitatea de a urma o dietă alimentară și un program de exerciții fizice. Nici nu este nevoie de un studiu amplu pentru a putea recomanda pacienților să nu neglijeze somnul. Nu a avut un grup divers și asta este o limitare semnificativă. Este posibil ca oamenii care sunt disciplinați în privința programului de somn, să fie disciplinați și în privința alimentației și sportului.

Din perspectiva psihologiei comportamentale, schimbările stilului de viață se bazează adesea una pe cealaltă. Începi cu o rutină sănătoasă de somn, cu un program în care te culci și te trezești la aceeași oră, astfel că oamenilor le e mai ușor să adauge ulterior comportamente sănătoase suplimentare”, a declarat cardiologul Daniel Luger.

Există, de asemenea, dovezi care atestă că o calitate slabă a somnului poate avea efecte negative asupra sănătății.

„Aproape orice afecțiune medicală și psihiatrică poate fi agravată de un somn de proastă calitate. Știm că somnul este legat de sănătatea cardiovasculară, funcția imunitară, starea de spirit, atenția și nivelul de energie, pentru a numi doar câteva. Știm că privarea de somn provoacă oboseală și modificări ale dispoziției, care vă pot afecta negativ dorința de a face mișcare”, a mai declarat Luger.

Când suntem odihniți, corpul funcționează la un nivel optim atât din punct de vedere hormonal, cât și al sănătății mintale. Acest lucru are un impact uriaș asupra pierderii în greutate și asupra vitezei cu care corpul se recuperează după exercițiile fizice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Un nutriționist a detaliat o serie de schimbări simple de stil de viață care vor ajuta pe oricine să piardă în greutate, fără să elimine mâncărurile preferate sau să urmeze o dietă...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#somn, #dieta, #exercitii fizice , #stiri sanatate