Dezastru financiar pentru Sony - care sunt explicatiile

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 23:31
6011 citiri
Dezastru financiar pentru Sony - care sunt explicatiile

Compania japoneza Sony nu mai este ce era in trecut. Ea a ajuns din varful clasamentului producatorilor de electronice intr-un plan secundar, incercand din rasputeri sa-si revina.

Sony era in trecut cunoscuta pentru inovatie si pentru calitatea produselor ei, scrie news.com.au. Totusi, in ultimul timp, japonezii au avut probleme destul de mari. Anul trecut, pierderea financiara inregistrata a fost de 2,38 de miliarde de dolari.

Cauza este data si de incetineala cu care au fost scoase produsele proprii pe piata, chiar daca infrastructura si capacitatea de productie pe care japonezii le aveau ii recomandau pentru o pozitie fruntasa. Expertii in domeniu sustin ca Sony putea sa scoata primul gadget de genul iPod-ului inaintea celor de la Apple, dar nu a facut-o.

Ulterior, gadgetul similar scos de compania asiatica nu a fost compatibil cu celebrul format de muzica MP3. Un alt motiv tine de greutatea cu care Sony s-a miscat pe piata televizoarelor plate. Acum se vorbeste chiar si de vanzarea acestei divizii, ea fiind separata de restul companiei in trecut.

Sony a vandut recent si divizia de calculatoare unui alt producator japonez. Influenta intaririi yenului japonez a avut un alt rol important in aceasta privinta. Exporturile au fost afectate, produsele tot mai ieftine de pe piata asiatica scazand si mai mult vanzarile inregistrate de Sony.

Conducerea companiei e constienta ca Sony nu va juca un rol dominant nici pe piata smartphone-urilor, insa isi va concentra atentia asupra modelului Xperia, un telefon foarte apreciat de utilizatori. Tocmai in acest scop vor fi concediati in perioada urmatoare aproximativ 1.000 de angajati.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#sony xperia smartphone, #smartphone sony xperia, #gadget sony apple, #apple gadget ipod , #stiri Sony