Grupul de hackeri Anonymous, responsabil pentru atacul asupra Sony

Joi, 05 Mai 2011, ora 14:19
1615 citiri
Grupul de hackeri Anonymous, responsabil pentru atacul asupra Sony
Foto: Daylife

Sony a descoperit pe serverele sale un fisier lasat de un grup de hackeri renumit, Anonymous, rezolvand, astfel, misterul atacatorilor care au furat datele a peste 100 de milioane de ultilizatori.

In timpul investigatiei interne, specialistii Sony au descoperit un fisier in care scria "We are Legion", semnatura grupului de hackeri Anonymous, a scris Kazuo Hirai (foto), presedintele diviziei americane a Sony, intr-o scrisoare adresata Congresului SUA, relateaza CNN.

Fisierul a fost gasit pe un server gestionat de Sony Online Entertainment, o subsidiara care produce jocurile multiplayer pentru PC si PlayStation 3.

Anonymous a devenit cunoscut in ultimii ani, dupa ce a atacat serverele mai multor companii majore. Grupul a intrat pe serverele MasterCard si Visa, pe cele ale Bisericii Scientologice si pe site-urile guvernelor din Tunisia si Egipt. Cele mai multe tinte sunt alese din motive politice sau filosofice.

Sony a intrat in atentia grupului de hackeri dupa ce a dat in judecata doua persoane care distrubuiau informatii despre cum sa "spargi" un sistem de jocuri PlayStation 3.

Dupa ce Sony a inchis site-urile PlayStation Network si Qriocity, Anonymous a publicat pe site-ul sau o declaratie, intitulata: "De data asta, nu am facut-o noi". In declaratie se arata, totusi, ca unii membri ar fi putut actiona independent, dar grupul nu isi asuma raspunderea.

In ciuda gasirii fisierului, expertii Sony si ai FBI nu au reusit sa identifice exact persoanele responsabile de atac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#grup hackeri Anonymous, #atacuri hackeri Sony, #PlayStation Network hackeri, #furt date Sony , #stiri Sony