Crescuta cu inghetata si nu o suporta pe Simona Halep inca de mica. Povestea Soranei Cirstea, romanca care a socat tenisul mondial cu gesturile sale

Marti, 09 Februarie 2021, ora 15:01
129577 citiri
Crescuta cu inghetata si nu o suporta pe Simona Halep inca de mica. Povestea Soranei Cirstea, romanca care a socat tenisul mondial cu gesturile sale
Sorana Cirstea. Foto: Instagram / soranacirstea

Calificata in turului doi al turneului Australian Open, Sorana Cirstea a ingrozit lumea tenisului cu iesirea nervoasa la adresa antrenorului Adrian Cruciat, la o competitie pregatitoare pentru primul Grand Slam al anului.

Romanca i-a cerut arbitrului de scaun sa-l pedepseasca pe tehnicianul sau, pentru ca ii dadea indicatii din tribune.

Momentul oferit de Sorana Cirstea i-a lasat fara replica pe fanii tenisului.

"Nu s-a mai intamplat niciodata asa ceva", au spus toti la unison.

Ajunsa la 30 de ani, sportiva din Romania inca spera inca sa faca un rezultat mare la un turneu de Grand Slam, lucru pe care l-a visat inca din perioada junioratului.

La 19 ani, a obtinut si cel mai bun rezultat la un Grand Slam, sferturi de finala la Roland Garros.

In 2013 a fost pe locul 21 in clasamentul WTA, cea mai buna pozitie din cariera.

Crescuta la Targoviste, unde familia s-a mutat in primii ani de dupa Revolutie, Sorana Cirstea s-a apucat de tenis datorita mamei sale, care a indrumat-o spre sportul alb pentru ca ii placea foarte mult de Steffi Graf.

Parintii au fost cei care au sustinut-o financiar. La fel ca si in cazul Simonei Halep, Sorana nu a beneficiat de niciun ajutor din partea statului roman.

Familia a fost cea care a investit masiv in tanara sportiva.

Tatal sau detinea la Targoviste o firma de distributie si una de inghetata. Asa ca Soranei nu i-a lipsit nimic.

Ocupata mai tot timpul cu sportul, tenismena nu a avut probleme la scoala, unde chiar a excelat.

La Bacalaureat a obtinut o medie de 9,80.

"Nu am fost niciodata prietene apropiate"

Aceeasi generatie cu Simona Halep, Sorana Cirstea se cunoaste de mica cu tenismena din Constanta.

Din anii junioratului a si pornit rivalitatea lor. Pe vremea aceea, se pare ca Sorana Cirstea era numarul 1 la nivel national, dar Simona Halep era foarte ambitioasa, muncitoare si voia sa castige mereu.

Anii au trecut, iar singura care a avut o ascensiune fulminanta a fost sportiva din Constanta. Halep a ajuns si pe primul loc mondial, a castigat turnee de Grand Slam, lucruri care nu s-au intamplat in cariera Soranei Cirstea.

Gurile rele din tenisul romanesc spun ca acum Sorana e indivioasa pe perfomantele Simonei Halep.

"Noi ne stim de la 8 ani. Dar nu am fost niciodata prietene apropiate. Suntem pur si simplu colege de breasla. Ca-n orice job, cu unii colegi ai o legatura mai profunda, cu altii nu.

Nici cand eram copii nu eram foarte apropiate, pentru ca suntem doua persoane extrem de diferite. Nu exista doua persoane mai diferite decat noi doua.

Cu toate astea, respect ceea ce a facut. Am vorbit intotdeauna extraordinar de frumos despre ea.

Am zis intr-un interviu ca echipa Romaniei nu sta in Simona", spunea Sorana Cirstea la un moment dat, pentru site-ul mirceamester.ro.

Tenismena din Targoviste vrea sa dea lovitura la Australian Open, unde in primul tur a demolat-o in doua seturi pe Patricia Tig.

Bianca Andreescu, fara secrete dupa meciul castigat cu Buzarnescu. "Pe timpul carantinei m-am jucat din plin. Imi place si ma relaxeaza

Inceput fabulos pentru Simona Halep la Australian Open. Romanca, victorie categorica in fata unei australience

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sorana cirstea rivala simona halep povestea , #Australian Open