Business Focus: Quarterly Report - transmisie online

Sorana Cîrstea, despre calvarul controalelor anti-doping: "Îți vin acasă. Îți asumi totul"

Marti, 25 Octombrie 2022, ora 00:08
3275 citiri
Sorana Cîrstea, despre calvarul controalelor anti-doping: "Îți vin acasă. Îți asumi totul"
Sorana Cirstea. Foto: Facebook / Sorana Cirstea

Sorana Cîrstea a povestit prin ce trece atunci când este vorba de controlul anti-doping.

Tenismena din România a dezvăluit că este nevoită ca în fiecare zi să treacă într-o aplicație locația și ora unde poate fi găsită de oamenii care fac testele.

Dezvăluirile Soranei vin în contextul în care Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis după ce a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă.

"Aud că bate la ușă cineva. Îți vin acasă, mi-au venit săptămâna trecută. Vin constant, dar nu chiar la oră fixă. Dar tu trebuie să spui o oră, să poată să vină să te testeze. Eu dacă o să fiu în Franța, eu trebuie să dau adresa hotelului și o oră la care pot veni să mă testeze. Poți să dai adresa de la bază. Dacă sunt între 12 și 1 la Stejarii, eu trebuie să dau adresa de la Stejarii. Doar că e mai complicat, așa că mai toată lumea dă de acasă.

Ei pot veni să te testeze de oricâte ori vor. Au venit într-o săptămână și m-au testat de trei ori. Îți asumi! Dacă nu ești acasă, se numește „missed test” (test ratat) și dacă ai trei astfel de situații, ești suspendat 3 ani", a spus Sorana Cîrstea la podcastul lui Speak, „La fileu”.

Imediat după anunțul suspendării lui Halei, Sorana i-a sărit în ajutor Simonei, chiar dacă cele două nu sunt cele mai bune prietene.

"Tenisul reprezintă fair-play și înseamnă și să lasi rivalitățile deoparte. Simona este o mare jucătoare și a ajuns aici prin propriile merite. Chiar sper că va lupta în acest caz și va ajunge la lumina în cele din urmă, atât pentru ea, cât și pentru minunatul nostru sport.

WADA este un organism extrem de profesionist care o va ajuta în acest demers", a scris Sorana pe rețelele de socializare.

Doar trei românce mai sunt în Top 100 WTA. Cum arată clasamentul la vârf
Doar trei românce mai sunt în Top 100 WTA. Cum arată clasamentul la vârf
Sorana Cîrstea se menţine pe locul 26 în clasamentul WTA dat publicităţii luni şi este jucătoarea română cel mai bine clasată, în timp ce Ana Bogdan şi Irina Begu au coborât în...
Sorana Cîrstea, meci electrizant la Beijing. Rezultate din primul tur
Sorana Cîrstea, meci electrizant la Beijing. Rezultate din primul tur
Sorana Cîrstea a avut parte de un meci de două ore și jumătate în primul tur la Beijing, în fața croatei Petra Martic. Meciul dintre Sorana Cîrstea (26 WTA) și Petra Martic (49 WTA) a...
#Sorana Cirstea, #Sorana Cirstea Simona Halep, #Simona Halep dopaj , #stiri Sorana Cirstea