Unica Sorana Cîrstea i-a uimit pe americani. Performanță nemaiîntâlnită în istorie a româncei

Sambata, 01 Aprilie 2023, ora 10:32
6569 citiri
Unica Sorana Cîrstea i-a uimit pe americani. Performanță nemaiîntâlnită în istorie a româncei
Sorana Cîrstea

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă de cehoaica Petra Kvitova, cu 7-5, 6-4, vineri, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari.

Sorana Cîrstea (32 ani, 74 WTA) s-a înclinat după o oră şi 41 de minute în a doua semifinală la un turneu WTA 1.000. În urmă cu zece ani (2013), românca ajungea în finala turneului de la Toronto, în care pierdea în faţa Serenei Williams.

Sfertfinalistă la Indian Wells, Cîrstea nu pierduse niciun set la Miami Open până acum, eliminându-le pe rând pe Fernanda Contreras Gomez (Mexic), Caroline Garcia (Franţa, numărul patru mondial), Karolina Muchova (Cehia), Marketa Vondrousova (Cehia) şi Arina Sabalenka (Belarus, numărul doi mondial).

Cîrstea s-a ales cu un cec de 352.635 de dolari şi 390 de puncte WTA.

În finală, Petra Kvitova o va înfrunta pe kazaha Elena Rîbakina, care a cucerit titlul la Indian Wells şi are şansa de a realiza Sunshine Double.

Sorana Cîrstea se poate lăuda și ea cu o performanță remarcabilă la cele două super-turnee de peste Ocean.

Astfel, Sorana Cîrstea este prima jucătoare din afara top 50 WTA care a câştigat cel puţin nouă meciuri pe tabloul principal la Sunshine Double (Indian Wells şi Miami) în acelaşi an (patru la Indian Wells şi cinci la Miami).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Italia şi-a asigurat matematic, joi, al cincilea loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce Atalanta şi Fiorentina s-au calificat în semifinalele Europa League şi respectiv...
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că din sezonul viitor se renunţă la reluarea meciurilor în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, începând din primul tur al Cupei...
#Sorana Cirstea, #indian wells, #miami, #performanta, #istorie , #stiri Sorana Cirstea