Dosarul santajului Antenelor: Sorin Alexandrescu, liber sa plece din tara

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 17:58
1922 citiri
Dosarul santajului Antenelor: Sorin Alexandrescu, liber sa plece din tara

Cererea formulata marti de procurorii anticoruptie, pentru o noua interdictie de a parasi tara in cazul directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost respinsa de instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB).

Reprezentantii Ministerului Public au cerut CAB, marti, la primul termen al dosarului de santaj in care sunt judecati Sorin Alexandrescu si Dan Voiculescu, sa fie luata din nou masura interzicerii de a parasi tara in cazul directorului general al Antena TV Group.

Prezent in sala de judecata, avocatul lui Alexandrescu, Gheorghita Mateut, a cerut respingerea solicitarii venite din partea procurorilor.

Mateut a explicat ca masura nu a fost prelungita in cursul urmaririi penale, iar in momentul de fata clientului sau nu i-au fost aduse noi invinuiri.

"Este necesar ca existe si temeiul acestei cereri, sa fie identificat, in persoana inculpatului, un comportament negativ. Inculpatul a prezentat constant un comportament pozitiv, avand in vedere si faptul ca s-a prezentat la primul termen de judecata", a spus Mateut, in fata instantei.

Solicitarea DNA a fost respinsa de instanta.

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, pe de alta parte, un nou termen al procesului, in 3 decembrie, astfel incat toti inculpatii sa aiba timp sa-si angajeze un aparator

Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai pana in 6 iunie, cand Tribunalul Bucuresti i-a inlocuit masura dispusa de Judecatoria Sectorului 1 cu interdictie temporara de a parasi tara.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata, alaturi de dierctorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, si de fostul sef ANAF, Serban Pop, in dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Sorin Alexandrescu va fi judecat pentru santaj, in timp ce Dan Voiculescu si fiica sa au fost deferiti justitiei pentru complicitate la aceasta infractiune.

Serban Pop, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, se precizeaza intr-un comunicat de marti al DNA.

In acelasi dosar va fi judecat, pentru complicitate la santaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

De asemenea, procurorii au trimis in judecata SC Antena TV Group SA si Intact Publishing SRL, pentru santaj, si SC Antena 3 SA, pentru complicitate la santaj.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, in calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata) amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

Conform datelor din ancheta, pesoana ce ar fi fost santajata este administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Citeste si:
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Curtea de Apel București a decis joi, 18 august, eliberarea din penitenciar a fostului lider liberal Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al BNR....
Reacția lui Drulă după ce premierul a anunțat ”că se va încerca a cincea oară” realizarea autostrăzii Ploiești-Brașov prin parteneriat public-privat
Reacția lui Drulă după ce premierul a anunțat ”că se va încerca a cincea oară” realizarea autostrăzii Ploiești-Brașov prin parteneriat public-privat
Președintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat joi seara, 18 august, după declarațiile făcute de premierul Nicolae Ciucă privind Autostrada Ploiești-Brașov. ”Definiția nebuniei:...