Stenograme in dosarul Antenelor - Alexandrescu catre seful RCS-RDS: "Iti dau si documentele"

Vineri, 31 Mai 2013, ora 20:02
4437 citiri
Stenograme in dosarul Antenelor - Alexandrescu catre seful RCS-RDS: "Iti dau si documentele"

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, i-a spus administratorului RCS-RDS, Ioan Bendei, ca dupa semnarea contractului de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV, este dispus sa ii inmaneze documentele compromitatoare ce ar fi reprezentat mijlocul de santaj.

In referatul prin care procurorii DNA au propus arestarea preventiva a lui Alexandrescu este mentionata o convorbire purtata in 16 mai de acesta cu administratorul RCS-RDS.

Potrivit documentului citat, Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei ca, in cazul perfectarii contractului de retransmisie intre RCS-RDS si Antena TV Group, "este dispus sa-i inmaneze toate documentele compromitatoare pe care le detine cu privire la persoana sa, specificand ca perioada contractului ramane stabilita la 5 ani, pretul fiind de 4 milioane euro/anual".

Seful Antenelor, arestat preventiv

(...): Cu con... daca semnam contractul asta, deci, moare tot!

Alexandrescu Sorin: Este singurul...

(...): Deci, matale...

Alexandrescu Sorin: Tot, tot, tot! ...[neinteligibil]... E ingropat!

(...): Cine-l semneaza?

Alexandrescu Sorin: Iti dau si documentele...

(...): Cine semneaza? Cine-l semneaza?

Alexandrescu Sorin [arata cu mana dreapta catre el]

(...): Si matale pleci!

Alexandrescu Sorin: Na, na, na!

Alexandrescu: Deranj mare de tot, un scandal de genul asta nu-si permite nimeni

(...): Iar revin...

Alexandrescu Sorin: Na, na, na! Semnez eu, semneaza juristii, semneaza financiarul... sa-ti dam si documentele dupa aia...

(...): Cum?

Alexandrescu Sorin: Sa-ti dau documentele! Ti le dau ca n-am nevoie de ele!

(...): Originalele care-mi spuneai?

Alexandrescu Sorin: Nu originalele, alea pe care le am! Ti le dau ca n-am ce sa fac cu ele, nu ma intereseaza ...[neinteligibil]... Crede-ma, nu vreau sa ...[neinteligibil]... Nu ma intereseaza ...[neinteligibil]... chiar nu ma intereseaza!

(...): Bun! Deci, domnu' SORIN. Deci, haideti sa concretizam, deci, unu, daca noi semnam asta, moare toata!

Alexandrescu Sorin: Pentru ca-i rupe listarea, ii rupe toate astea! O sa, o sa creeze un deranj mare de tot! Mare de tot! Un scandal de genul asta nu-si permite nimeni!

(...): Haideti, haideti, haideti intrati!

Alexandrescu Sorin: Si da-l dracu', ca pan' la urma, asculta-ma ce zic, asta cu patru milioane si cu aia nu e mare cacat! Crede-ma ce spun ca nu... nu e...

(...): Deci, sa ii zic lui(...)de patru?

Alexandrescu Sorin: Ba, spune-i, da, patru, spune-i clar! Patru, aia e!

Stenograme in dosarul Antenelor - Convorbiri cu o femeie, despre un plic: "Mi-a dat tata grija aia"

Ulterior, arata anchetatorii, in 21 mai, administratorul RCS-RDS i-a comunicat lui Sorin Alexandrescu ca nu poate convinge actionarul majoritar sa incheie contractual depre care au discutat. Astfel, Alexandrescu i-ar fi spus administratorului ca nu il mai poate ajuta, "avand sentimentul ca nici nu se doreste perfectarea respectivului contract", dupa cum se mentioneaza in referat.

Alexandrescu Sorin: N-am... Nu, eu n-am cum sa te ajut. N-am, pentru ca la... Voi n-ati reusit sa v-ajutati voi pe voi! Sa v-ajut eu mai mult decat atat, eu n-am cum! Eu, personal, n-am cum, crede-ma! Eu n-am cum!

(...): Pai, da'... asta...

Alexandrescu Sorin: Eu n-am cum. Eu n-am cum. Mai mult de atata, eu n-am cum! Adica, eu am facut... din punctul meu de vedere, eu am facut absolut... chiar mai mult decat omeneste posibil! D-acuma incolo... Cu ce sa v-ajut? Sa stau eu sa... ? Am fost, ne-am vazut, ne-am... Am discutat...

Alexandrescu Sorin: Nu! Eu, personal, nu am ce sa fac! Eu ti-am zis-o, eu nu mai am ce sa fac! Eu, personal, nu mai am ce sa fac! Din punctul meu de vedere, nu mai am ce sa...

(...): Care sunt pasii... a... Ce?

Alexandrescu Sorin: Nu stiu! Pai, da' eu n-am de un' sa stiu! Da' eu, personal nu mai... nu mai am ce sa fac! Chiar nu mai am! Chiar imi dau seama ca, de fapt si de drept, voi nu vreti treaba asta! Si atuncea, eu ce pot sa fac?

(...): Nu, n-a zis nimeni ca nu vrem, dom'le! Da'...

Directorul Antenelor a santajat RCS-RDS pentru un contract de 7,2 milioane de euro - DNA

In documentul citat, anchetatorii sustin ca, tot in discutia din 16 mai, Sorin Alexandrescu initiaza o discutie cu administratorul RCS-RDS despre situatia financiara a acestei companii.

Astfel, directorul Antena TV Group sustine ca a lucrat si el in aceasta industrie, iar "consecintele pot fi dezastruoase pentru negocieri daca o persoana din cadrul... constituie subiectul unor stiri compromitatoare riscand obtinerea finantarii externe, aspect care constituie un nou element de presiune asupra partii vatamate", se arata in referat.

Alexandrescu Sorin: Pai, spune-i-o pe bune! Mai, omul lui Dumnezeu, asta daca iese, crede-ma ce-ti spun, in primul rand ca va ...[foloseste un cuvant obscen]... listarea... Va ...[foloseste un cuvant obscen]... listarea asta, ce vreti sa faceti voi cu fondurile, ti-o spun clar! V-o ...[foloseste un cuvant obscen]... total, deci, pe asta v-o ...[foloseste un cuvant obscen]... total! Crede-ma ca...

(...): Deci, ce muncesc acum toti astia...

Alexandrescu Sorin: Deci, crede-ma ce-ti spun, uita-te la mine ce-ti zic! Eu am lucrat in piata de capital noua ani de zile nu un an! Eu... jumatate dintre aia la care umblati voi la Londra sunt oameni pe care eu ii cunosc! Eu am lucrat in industria asta.

(...): Inseamna ca ai informatia de acolo ca noi suntem...

Alexandrescu Sorin: Bai, eu stiu foarte clar treaba asta ca sunt oameni pe care eu ii cunosc! Eu am lucrat in zona asta, actionarii mei au fost englezi! Noua ani, nu un an! Eu faceam drumuri la Londra cum ne vedem noi aici si la Viena aveam... am schimbat opt, opt pasapoarte intr-un an! Deci, gandeste-te despre ce vorbim! Asta o data! Numarul unu... [neinteligibil]...

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS-RDS Ioan Bendei, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit unei decizii luate vineri de Judecatoria Sectorului 1, la propunerea procurorilor anticoruptie.

Decizia nu este definitiva, Gheorghita Mateut, avocatul lui Alexandrescu, anuntand ca a atacat deja cu recurs hotararea Judecatoriei.

Recursul se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

Dupa anuntarea deciziei Judecatoriei Sectorului 1, Sorin Alexandrescu a fost scos din sala de judecata si dus cu o duba a Politiei la arest.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#stenograme Sorin Alexandrescu, #Sorin Alexandrescu arestat, #Alexandrescu arestat santaj, #Alexandrescu santaj RCS RDS, #director Intact DNA , #arestat
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Voiculescule , ti-ai impachetat izmene , ca vara trece repede ?