Dosarul de santaj al Antenelor: Fostul sef al Fiscului actiona la comanda lui Sorin Alexandrescu

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 17:05
4633 citiri
Dosarul de santaj al Antenelor: Fostul sef al Fiscului actiona la comanda lui Sorin Alexandrescu
Foto: ziuaveche.ro

Dosarul de santaj, intocmit de procurorii DNA in cazul postului Antena 3, arata ca Serban Pop, fostul sef al ANAF, actiona dupa dispozitiile primite de la Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group.

DNA sustine ca Pop a fost urmarit de catre angajatii Serviciului Roman de Informatii, care l-au vazut pe acesta vizitandu-l in fiecare saptamana pe Sorin Alexandrescu, la biroul sau, potrivit Romania TV.

De asemenea, Pop i-ar fi dat lui Alexandrescu mai multe documente de la ANAF, de care acesta s-ar fi folosit pentru a-l santaja pe administratorul RCS&RDS. Totodata, directorul Antenelor i-ar fi dat instructiuni clare lui Pop, spunandu-i ce firme ar trebui sa fie controlate de Fisc, si ce companii ar trebui sa fie scutite de control.

Scandalul Antenelor se extinde - Serban Pop, fost sef ANAF, urmarit penal

Informatiile au fost facute publice in contextul in care DNA a dispus inceperea urmaririi penale fata de Serban Pop in dosarul in care Sorin Alexandrescu este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS.

Astfel, procurorii au dispus "extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de invinuitul Serban Pop, presedinte al ANAF la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii de foloase pentru altul", se arata intr-un comunicat al DNA, remis, joi, Ziare.com.

Pop este acuzat ca in perioada ianuarie - aprilie 2013, in virtutea atributiilor de serviciu, a fost informat in mod oficial cu privire la faptul ca o echipa de control a Garzii Financiare - Comisariatul General a efectuat un control incrucisat la doua societati comerciale, din care una era reprezentata de partea vatamata.

Stenograme in dosarul Antenelor - Alexandrescu catre seful RCS-RDS: "Iti dau si documentele"

Prin intermediul echipelor de control, Pop a intrat in posesia unor documente si, cu toate ca era tinut sa pastreze confidentialitatea asupra activitatilor desfasurate, in luna aprilie 2013, Pop Serban i-a prezentat lui Sorin Alexandrescu documente ce nu erau destinate publicitatii, referitoare la derularea controlului dispus de conducerea Garzii Financiare, dar si cu privire la documente a caror publicare ar fi compromis imaginea publica si credibilitatea persoanelor juridice supuse controlului Garzii Financiare.

In acest context, Pop i-a remis efectiv lui Alexandrescu copii ale documentelor a caror lansare in spatiul public ar fi fost de natura sa compromita atat partea vatamata cat si societatea comerciala reprezentata de aceasta, mentioneaza sursa citata.

Antena 3, urmarita penal pentru complicitate la santaj - urmeaza Gadea si Ciuvica? (Video)

Si postul de televiziune Antena 3, reprezentat de directorul Mihai Gadea, a fost pus sub urmarire penala. Presa a anuntat pe surse ca si Mihai Gadea si Mugur Ciuvica au fost pusi sub invinuire in acelasi dosar, fiind acuzati tot de complicitate la santaj.

Sorin Alexandrescu este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

De asemenea, Camelia Voiculescu, actionarul majoritar al trustului Intact, este urmarita penal in cazul Sorin Alexandrescu. Fiica lui Dan Voiculescu este acuzata de complicitate la santaj.

#Serban Pop comanda Sorin Alexandrescu, #sef Fisc comanda Sorin Alexandrescu, #scandal santaj Antena 3, #Serban Pop Antena 3 , #DNA