Fostul director Antena Group forteaza desfiintarea condamnarii si cere eliberarea "imediata" din inchisoare

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 09 Octombrie 2018, ora 12:37
10151 citiri
Fostul director Antena Group forteaza desfiintarea condamnarii si cere eliberarea "imediata" din inchisoare
Foto: Hepta.ro

Fostul director general al Antena TV Group SA Sorin Alexandrescu, condamnat definitiv la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, in dosarul de santaj Antena Group - RCS&RDS, a venit cu o cale extraordinata de atac, un recurs in casatie, si cere anularea sentintei si eliberarea din penitenciar.

Sorin Alexandrescu nu a fost marti in sala de judecata, dar a fost reprezentat de avocatul Gheorghita Mateut. Aparatorul a aratat ca recursul in casatie este fondat deoarece s-a dispus condamnarea pentru o fapta care nu ar fi prevazuta de legea penala. Potrivit acestuia, in acest caz, lipseste actul material al infractiunii.

"Instanta de fond a retinut amenintarea cu darea in vileag. In cazul santajului, Codul Penal vorbeste de constrangere, nu de amenintare. In acest sens, s-a pronuntat si Inalta Curte", a spus avocatul Gheorghita Mateut.

Avocatul spune ca, in cazul infractiunii de santaj, trebuie sa se constate "siluirea psihica" a partii vatamate.

Avocatul considera ca partii vatamata, directorul RCS&RDS, Ioan Bendei, nu avea cum sa-i fie frica, deoarece el a facut denuntul in acest caz, purta tehnica de inregistrare pe el si era sub coordonarea procurorului.

"Va solicit sa dispuneti admiterea recursului in casatie, casarea sentintelor din fond si apel si pronuntarea unei solutii de achitare", a cerut Mateut.

Avocatul a mai explicat ca Sorin Alexandrescu a fost condamnat in faza de fond la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru santaj in forma continuata, dar in faza de apel pedeapsa a crescut la 4 ani si 6 luni de inchisoare, dar pentru o singura infractiune de santaj.

"Trebuia sa scada pedeapsa, cel mult sa mentina decizia de fond", a spus Mateut.

Avocatul a explicat ca sentinta de condamnare ar trebui anulata, sau, daca instanta considera, sa fie desfiintata, iar apelul sa fie rejudecat. "Va solicit sa dispuneti punerea imediata in libertate pentru ambele variante", a cerut avocatul.

Avocatul Cameliei Voiculescu si al Antena Group a solicitat Inaltei Curti ca, daca se admite recursul lui Sorin Alexandrescu, sa extinda efectele si asupra clientilor sai.

DNA: Sa respingeti recursul

In replica, DNA a cerut respingerea recursului ca nefondat si a spus ca Sorin Alexandrescu a primit oricum o pedeasa sub minimul special de lege pentru infractiunea de santaj.

"Sa respingeti recursul ca nefondat", a fost solicitarea procurorului. Inalta Curte se va pronunta in acest caz peste doua saptamani.

Condamnarile

Fostul director general al Antena TV Group SA Sorin Alexandrescu a fost condamnat definitiv, in iunie 2017, la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, in dosarul de santaj Antena Group- RCS&RDS.

In acelasi caz, fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost achitat de magistratii Inaltei Curti, iar fiica acestuia, Camelia Voiculescu, a primit 1 an si 6 luni cu suspendare.

De asemenea, instanta a decis achitarea lui Daniel Mateescu. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul Antena 3 si Intact Publishing.

Totodata, instanta a dispus o amenda de 200.000 de lei pentru Antena Group, pentru santaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Sorin Alexandrescu sentinta, #Sorin Alexandrescu condamnare, #Sorin Alexandrescu Antena Group , #DNA